Marokko voitti tiistaina Espanjan miesten MM-kisojen neljännesvälierässä rangaistuspotkukilpailussa

Espanja otti odotetusti pallonhallinnan alusta alkaen itselleen, mutta sillä oli vaikeuksia murtautua maalipaikoille.

Vajaan puolen tunnin kohdalla Marco Asensio pääsi tykittämään puolivolleylla, mutta hänen kutinsa pienehköstä kulmasta osui vain Marokon maalin sivuverkkoon.

Avausjaksolla Marokolle kirjattiin kolme maalintekoyritystä ja Espanjalle yksi. Kummankaan maaliodottama ei noussut 0.25 yläpuolelle.

Toisella puoliajalla pelinkuva oli tismalleen samanlainen. Espanja siirteli palloa ja etsi maltillisesti väyliä edetä, mutta Marokko tukki parhaansa mukaan jokaisen välin ja lähti harvoihin hyökkääyksiinsä vain muutaman pelaajan voimin.

Espanjalla oli vielä viimeisellä peliminuutilla hyvä paikka, kun Dani Olmon antama sivuvapaapotku kiersi vaarallisesti puolustuslinjan ja maalin väliin. Marokon maalivahti Yassine Bounou seurasi silmä kovana, osuuko joku pelaajista palloon, mutta hän reagoi nopeasti ja torjui takaanurkkaa kohti matkanneen pallon.

Artikkeli jatkuu twiitin alla.

The Athletic | Football

@TheAthleticFC
It's goalless after 90 minutes in #MARESP...

Out of the 15 #FIFAWorldCup knockout games involving African countries, this is the ninth to go to extra time.

Will either side find a way through in the added 30 minutes?

#MAR 0-0 #ESP

Jatko-ottelussa Espanja lisäsi painetta Marokon rangaistusalueella pyrkimällä hieman suoraviivaisemmin maalintekoon, mutta Marokko sinnitteli.

Jatko-ottelun ensimmäisen puolikkaan lopussa Marokko rakensi hyvän tontin Walid Cheddiralle, joka pääsi yrittämään ratkaisua muutamasta metristä, mutta hänen vetonsa suuntautui suoraan kohti Espanjan maalivahtia Unai Simónia.

Voittajaa ei saatu selville ylimääräisen puolituntisenkaan aikana, joten vuorossa oli kisojen toinen rangaistuspotkukilpailu.

Marokko aloitti pilkkukisan vakuuttavasti, kun Abdelhamid Sabiri ja Hakim Ziyech laukoivat kutinsa sisään. Espanjan ensimmäinen vetäjä Pablo Sarabia taas veti tolppaan ja Marokon maalivahti Bounou torjui Carlos Solerin yrityksen.

Marokon ensimmäinen ja ainoa epäonnistuja oli Badr Benoun, jonka vedon Simon torjui. Bounou veti kuitenkin maalivahdeista pidemmän korren, sillä hän torjui myös Sergio Busquetsin laukauksen ja Achraf Hakimi chippasi Marokon viimeisen pilkun kylmänviileästi keskelle maalia. Pilkut Marokolle 3-0.

Marokko kohtaa puolivälierävaiheessa joko Portugalin tai Sveitsin, jotka kohtaavat tiistaina kello 21.00 omassa neljännesvälieräottelussaan.

Kaikki MM-kisoista TÄÄLTÄ!

 
Qatarin MM-kisojen kritiikki

Qatarin MM-kisat ovat yksi MM-historian kiistanalaisimmista lopputurnauksista.

  • Qatarin valinta MM-kisaisännäksi tapahtui laajamittaisen korruption myötä.
  • 6 500 siirtotyöläistä on kuollut Qatarissa sen jälkeen, kun kisat on maalle myönnetty.
  • Siirtotyöläisten työoloja on verrattu orjatyöhön.
  • Homoseksuaalisuus on Qatarissa laissa kiellettyä, ja siitä voi saada vankeustuomion.
  • Ylipäätään vähemmistöjen asema Qatarissa on todella huono.
  • Alkoholin juominen ja humalassa oleminen julkisella paikalla ovat laissa kiellettyjä.

Lisätietoa aiheesta löydät täältä.