Emiliano Martínez on noussut median otsikoihin reilu viikko sitten pelatun MM-finaalin jälkeen. 

Martínez provosoi rangaistuspotkukilpailussa Ranskan pelaajia, käyttäytyi asiattomasti palkintojenjakotilaisuudessa ja lisäksi piti Kylian Mbappén naamalla koristettua nukkea käsissään mestaruusjuhlissa Buenos Airesissa.

Martínez on saanut huomattavasti kritiikkiä käytöksestään ympäri maailman. Muun muassa Ranskan jalkapalloliitto on lähettänyt kirjeen Argentiinan jalkapalloliitolle, jossa se on kummastellut Martínezin käytöstä.

Skotlantilainen jalkapalloasiantuntija Graeme Souness pöyristyi Martínezin käytöksestä Daily Mailin kolumnissaan. Pelaajaurallaan vuosia Liverpoolissa pelannut ja sittemmin seuraa valmentanutkin Souness ei ymmärrä, miksi Martínez päätyi käyttäytymään kuin käyttäytyi.

– Suuri osa finaalin jälkeisistä keskusteluista on liittynyt Martínezin käytökseen rangaistuspotkukilpailun aikana. Voin ymmärtää ja hyväksyä tiettyyn pisteeseen asti Martínezin epäkunnioittavan käytöksen, mutta meidän pitäisi puhua enemmän siitä rumasta eleestä, jonka hän teki saatuaan turnauksen parhaalle maalivahdille annettavan palkinnon. 

– Pitävätkö jotkut oikeasti Martínezin käytöstä hauskana? Martínez nolasi itsensä ja Argentiinan. Hän vaikutti pelleltä. Jos hän haluaa tulla muistetuksi siitä, Jumala meitä auttakoon. Pidän Martínezista maalivahtina niin Argentiinan kuin Aston Villankin paidassa. Mutta miksei hän halunnut tulla muistetuksi peliesityksistään? Tai joukkueensa tai Messin edesottamuksista. 

– En voi ymmärtää, miksi hän päätyi tuollaiseen ratkaisuun kaikkien edessä. Millaista kunnioitusta hän osoittaa kisaisännille tai edes itselleen? Ehkä häntä ei vain kiinnosta, mutta pitäisi kiinnostaa. Hän ei varmasti ole ylpeä tästä seuraavina vuosina.