Yksi Helmarien kaikkien aikojen pelaajista Anna Westerlund päättää uransa.

33-vuotias puolustaja pelasi viimeisellä kaudellaan kesän EM-turnauksessa.

Westerlund edusti Kansallisessa Liigassa Åland Unitedia ja voitti heidän kanssaan Suomen Cupin. Kokeneen pelaajan päätöksen taustalla oli monia syitä.

Lopullinen ratkaisu sille tuli luonnostaan.

– Kun kausi oli vielä kesken, minulla oli vielä tavoitteena jatkaa pelaamista ja ehkä jopa yrittää ulkomaille uudelleen. Mutta melko pian yksi perheenjäsenistäni sairastui syöpään ja sain vähän myöhemmin tietää, että seurajoukkueeni ei halunnut pitää minua enää, Westerlund avasi päätöstään Palloliiton tiedotteessa.

– Ei tarvinnut tehdä päätöstä, vaan kävi vain selkeäksi, etten näe itseäni enää aloittamassa uudestaan jossain muualla. Tein päätöksen silti melko nopeasti, mutta mitä enemmän olen pohtinut asiaa ja aikaa on kulunut, on se edelleen tuntunut hyvältä päätökseltä.

Westerlund debytoi naisten A-maajoukkueessa jo 18-vuotiaana, kun Suomi kohtasi vuonna 2008 Kiinan Guangzhoussa. Toppari pelasi yhteensä 147 maaottelua Helmareissa ja teki neljä maalia.

Westerlund ohitti myös helmikuussa Jari Litmasen kaikkien aikojen eniten maaotteluita pelanneena suomalaisena jalkapalloilijana. Ennätys syntyi Tournoi de Francen ottelussa Ranskaa vastaan.

Westerlund ehti kokea pitkällä urallaan kolmet naisten EM-kisat Suomen paidassa. Puolustaja oli ennen viime kesää mukana myös vuoden 2009 ja 2013 turnauksissa.

Tänä vuonna Westerlund muodosti avaavan toppariparin Natalia Kuikan kanssa. Lohkovaiheen viimeinen ottelu jäi välistä hänen sairastuttuaan koronaan.

Seuratasolla Paraisten Pargas IF:n kasvattama Westerlund edusti Åland Unitedin lisäksi Suomessa FC Honkaa. Toppari vietti vuosia myös ulkomailla Ruotsissa Umeå IF:n riveissä ja Norjassa Lillestrøm SK:ssa.

Helmarit

@HelmaritFI
𝐊𝐈𝐈𝐓𝐎𝐒 𝐀𝐍𝐍𝐀 - 𝐓𝐀𝐂𝐊 𝐀𝐍𝐍𝐀! 💙 | 14 vuotta ja käsittämättömät 147 A-maaottelua Helmareissa pelannut Anna Westerlund on päättänyt lopettaa mittavan pelaajauransa.

Kiitos Anna kaikista yhteisistä maajoukkuehetkistä! 🦉💙

#Helmarit #MeOlemmeSuomi

Helmarit

@HelmaritFI
Kiitos Anna - Tack Anna! 💙

Kaikkien aikojen eniten A-maaotteluita pelannut Anna Westerlund lopettaa upean uransa. 147 A-maaottelua pelannut Westerlund käy läpi uraansa ja päätöksensä taustoja.

Vielä kerran: Kiitos kuningatar, Tack Drottningen! 👑

#Helmarit #MeOlemmeSuomi

LUE MYÖS!