Nopeista jaloistaan tunnettu Timo Stavitski, 23, palaa Veikkausliigaan ensi kaudeksi. FC Inter on tehnyt Stavitskin kanssa ensi kauden kattavan sopimuksen, johon kuuluu optio kausista 2024 ja 2025.

Stavitski teki läpimurron Veikkausliigassa kaudella 2017, jonka jälkeen RoPS myi hänet ranskalaiseen SM Caeniin peräti 600 000 eurona siirtosummalla. Ura Ranskassa ei kuitenkaan koskaan lähtenyt lentoon.

Stavitski sai minuutteja Caenin riveissä lopulta vain 12 ottelussa neljän vuoden aikana, johon sisältyi myös kolme lainapestiä. Sopimus Caenin kanssa purettiin viime tammikuussa, jonka jälkeen Stavitski on ollut ilman seuraa.

– Minulla on erittäin hyvä fiilis nyt. En ole hetkeen ollut ammattilaisfutiksessa mukana ja nyt Inter antoi minulle tämän mahdollisuuden, josta olen todella kiitollinen. Aion tehdä kaikkeni käyttääkseni mahdollisuuden ja autan Interiä sekä itseäni, Stavitski kertoi Interin nettisivuilla.

Vaikka viimeiset vuodet ovat olleet vaikeita, Interin päävalmentaja Jarkko Wissillä riittää luottoa siihen, että Stavitskista saadaan kadoksissa ollut potentiaali esiin.

– Potentiaalia on, juoksunopeus ei ole kadonnut mihinkään ja hänen kyky ohittaa vastustaja 1vs.1-tilanteissa on todella hyvällä tasolla. Myös sen huomaa, että hänelle on jäänyt ulkomailta sitä taktista osaamista ja ymmärrystä pelaamiseen. Hän ymmärtää roolinsa molempiin suuntiin. Odotan mielenkiinnolla, mitä tästä tulee, Wiss sanoi.

Stavitskia on uraa on varjostanut useat loukkaantumiset.

– Matka on ollut aika vaihderikas. Mukaan on mahtunut hyviä suorituksia ja pahoja loukkaantumisia. Nyt Timo on ollut meidän kanssamme toista viikkoa ja hän ollut kyllä enemmän kuin vakuuttava. Nyt vain peukut pystyyn ja sormet ristiin, että kaveri pysyy ehjänä, ja tekee samanlaisen nousun kuin aikaisemmin, Wiss puhui.

FC Inter Turku

@FCInterTurku
Tervetuloa Interiin Timo Stavitski! 🙌

FC Inter on tehnyt pelaajasopimuksen laitahyökkääjä Timo Stavitskin kanssa. 23-vuotiaan pelimiehen sopimus kattaa kauden 2023 sekä option kausista 2024 ja 2025.

Lue sopimusuutinen👇
fcinter.fi/huippunopea-ti…

#fcinterturku #veikkausliiga

LUE MYÖS!