Nuorten maajoukkuevalmentaja Erkka V. Lehtola kävi sunnuntaina tunteiden vuoristoradan läpi seuratessaan Argentiinan ja Ranskan välistä miesten MM-finaalia.

Lehtola, 50, on kenties Suomen tunnetuin Argentiinan kannattaja, eikä hän ole koskaan peitellyt rakkauttaan La Albicelesteä ja Diego Maradonaa kohtaan.

MM-kisojen aikana Lehtola toimi Yle Urheilun asiantuntijana tv-lähetyksissä ja oli mukana studiossa myös sunnuntain finaalissa, joka päättyi Argentiinan voittoon rangaistuspotkukilpailussa.

Osa katsojista on ajoittain kyseenalaistanut Lehtolan avoimen Argentiina-fanituksen hänen roolissaan tv-asiantuntijana. Yle Urheilun päällikkö Joose Palonen kommentoi ennen sunnuntain finaalia Ilta-Sanomille, että Lehtola on hoitanut tehtävänsä kunniakkaasti.

– Useilla asiantuntijoilla on sympatioita eri suuntiin. On avointa ja läpinäkyvää, että he ovat niistä lähetyksissä kertoneet.

– Hän pystyy varmasti arvioimaan Argentiinan pelin vahvuudet ja heikkoudet ammattimaisesti.

Tiistaina Lehtola latasi Twitter-tililleen videon, jossa hän seuraa Ylen studiossa MM-finaalia. Klipissä näkyy hetki, jolloin Lionel Messi siirtää Argentiinan 108. minuutilla 3-2-johtoon.

Artikkeli jatkuu twiitin alla.

Erkka V. Lehtola

@ErkkaVLehtola
Jotkut ovat kaivanneet matsin aikaista kuvaa studiosta. Tässä yksi ylellisen somegurun tallentama väläys (Messi 3-2) "kulissien" takaa. Lienee julkaistu jossain jo tuoreeltaan. Pallon lumoa... 😉👍🔥
#mmfutis

– Jotkut ovat kaivanneet matsin aikaista kuvaa studiosta. Tässä yksi ylellisen somegurun tallentama väläys (Messi 3-2) ”kulissien” takaa. Lienee julkaistu jossain jo tuoreeltaan. Pallon lumoa… kirjoitti Lehtola tekstisaatteeksi.

Klipissä Lehtola ampaisee maalin kunniaksi tuulettamaan juosten ja huutaen. Hetkeä myöhemmin hän peittää kasvonsa pettyneenä, kun studiopöydältä huikataan, että maali saatetaan viedä paitsion takia pois. Niin ei kuitenkaan lopulta käynyt, vaan osuma hyväksyttiin.

Lehtola latasi Twitteriin myös kuvan reaktiostaan, kun Kylian Mbappé toi hattutemppuosumallaan Ranskan tasoihin 118. minuutilla.

– Mbappe 3-3. Video ei tuosta juuri poikkea: yhtä hiljainen ja pysäyttävä, sanaili Lehtola

Ottelu ratkaistiin rangaistuspotkukilpailulla, joka päättyi Argentiinan hyväksi 4-2.

Erkka V. Lehtola

@ErkkaVLehtola
Mbappe 3-3.
Video ei tuosta juuri poikkea: yhtä hiljainen ja pysäyttävä.
#mmfutis

Kaikki MM-kisoista TÄÄLTÄ!

 
Qatarin MM-kisojen kritiikki

Qatarin MM-kisat ovat yksi MM-historian kiistanalaisimmista lopputurnauksista.

  • Qatarin valinta MM-kisaisännäksi tapahtui laajamittaisen korruption myötä.
  • 6 500 siirtotyöläistä on kuollut Qatarissa sen jälkeen, kun kisat on maalle myönnetty.
  • Siirtotyöläisten työoloja on verrattu orjatyöhön.
  • Homoseksuaalisuus on Qatarissa laissa kiellettyä, ja siitä voi saada vankeustuomion.
  • Ylipäätään vähemmistöjen asema Qatarissa on todella huono.
  • Alkoholin juominen ja humalassa oleminen julkisella paikalla ovat laissa kiellettyjä.

Lisätietoa aiheesta löydät täältä.