Luis Figo on yksi Portugalin legendaarisimmista jalkapalloilijoista. Figo ehti urallaan pelata myös Cristiano Ronaldon kanssa samaan aikaan maajoukkueessa. Figo otti kovin sanoin kantaa Portugalin putoamiseen MM-kisoista.

Portugali hävisi puolivälierässä Marokolle maalein 0-1. Ronaldon istuminen vaihtopenkillä on ollut yksi suurimmista puheenaiheista Portugalin ympärillä.

Puolivälierässä ja neljännesvälierässä Ronaldo aloitti vaihtopenkiltä. Neljännesvälierässä Ronaldoa ei tarvittu, kun hänet kentällä korvannut Gonçalo Ramos tykitti hattutempun ja johdatti joukkueen jatkoon. Marokkoa vastaan Ronaldo tuli 51. minuutilla kentälle, mutta ei pystynyt auttamaan joukkuettaan jatkoon.

Figo löysi Portugalin putoamiselle yhden syyllisen, ja se ei ollut Ronaldo. Syyttävä sormi osoitti Portugalin päävalmentaja Fernando Santosia.

– Cristiano Ronaldon jättäminen penkille oli virhe. Tämä tappio on valmentajan vastuulla, Figo sanoi Olé-lehden mukaan.

Santos kertoi omassa puheenvuorossaan, ettei hän kadu sitä, että jätti Ronaldon penkille.

– En kadu sitä. Tämä joukkue pelasi erittäin hyvin Sveitsiä vastaan. Cristiano on loistava pelaaja. Hän tuli kentälle kun katsoimme sen tarpeelliseksi. En kadu päätöstäni, Santos sanoi.

Figon mukaan Ronaldon penkittäminen Marokkoa vastaan oli kohtalokas virhe.

– MM-kisoja ei voi voittaa, jos Cristiano Ronaldo istuu vaihtopenkillä. He voittivat Sveitsin? Hienoa! Voiko niin tehdä joka pelissä? Ei, Figo jyrisi.

LUE MYÖS!