Saksan maajoukkueen entinen keskikenttäpelaaja Mesut Özil ei ymmärrä, miksi Portugalin kapteeni ja tähtihyökkääjä Cristiano Ronaldo saa jatkuvasti niin paljon kritiikkiä.

Ronaldo, 37, on ollut viime viikkoina vielä normaaliakin isompi puheenaihe seura- ja maajoukkuetasolla.

Portugalilaistähti purki hiljattain sopimuksensa Manchester Unitedin kanssa annettuaan TalkTV:n Piers Morganille räiskyvän haastattelun, jossa hän tylytti Unitedin omistajia, entisiä pelaajia ja manageri Erik ten Hagia.

Ronaldo tippui ten Hagin alaisuudessa rotaatiopelaajan rooliin, ja hänelle uhkaa käydä samoin myös Portugalin maajoukkueessa. Qatarin MM-kisoissa Ronaldo oli Portugalin jokaisessa lohkopelissä avauskokoonpanossa, mutta hän menetti neljännesvälierässä Sveitsiä vastaan paikkansa Gonçalo Ramosille, joka tehtaili hattutempun ja maalisyötön 6-1-voitossa.

Lehtiväitteiden mukaan Ronaldo uhkasi lähteä kisoista kesken kaiken penkkikomennuksensa takia, mutta Portugalin jalkapalloliitto on kiistänyt kyseiset huhut.

Ronaldon kanssa Real Madridissa pelannut Özil, 34, uskoo, että hänen entinen joukkuekaverinsa on joutunut kohtuuttoman suuren huomion kohteeksi.

– En todellakaan ymmärrä, mistä tämä jatkuva negatiivisuus lehdistössä Cristianoa kohtaan johtuu… Media yrittää vain saada klikkejä, ja asiantuntijat, joilla ei ole enää uraa, haluavat vain saada huomiota hänen isolla nimellään ja yrittävät saada hänet näyttämään pahalta, kirjoitti Özil Twitterissä.

– Hän on pian 38-vuotias, joten mikä ihme siinä on, ettei hän enää tee 50 maalia kaudessa? Jokaisen jalkapallofanin pitäisi olla onnellinen siitä, että hän on pelannut maailmanluokan jalkapalloa 20 vuoden ajan.

– En usko, että kukaan uudesta sukupolvesta pystyy enää saavuttamaan hänen lukemiaan. Hän on ikuisesti omassa kategoriassaan.

– Kaikkien pitäisi osoittaa enemmän kunnioitusta yhtä urheiluhistorian suurinta kohtaan.

Mesut Özil

@M10
I really don't get where this constant negativity from the press about Cristiano comes from ... The Media is just trying to get clicks, and pundits who don't have a career anymore just want to get attention with his big name and try to make him look bad...

Kaikki MM-kisoista TÄÄLTÄ!

 
Qatarin MM-kisojen kritiikki

Qatarin MM-kisat ovat yksi MM-historian kiistanalaisimmista lopputurnauksista.

  • Qatarin valinta MM-kisaisännäksi tapahtui laajamittaisen korruption myötä.
  • 6 500 siirtotyöläistä on kuollut Qatarissa sen jälkeen, kun kisat on maalle myönnetty.
  • Siirtotyöläisten työoloja on verrattu orjatyöhön.
  • Homoseksuaalisuus on Qatarissa laissa kiellettyä, ja siitä voi saada vankeustuomion.
  • Ylipäätään vähemmistöjen asema Qatarissa on todella huono.
  • Alkoholin juominen ja humalassa oleminen julkisella paikalla ovat laissa kiellettyjä.

Lisätietoa aiheesta löydät täältä.