Kamerun nappasi perjantaina ensimmäisen ja viimeisen voittonsa Qatarin MM-kisoissa, kun se kaatoi mestarisuosikki Brasilian 1-0.

Voitostaan huolimatta Kamerun jäi lohkossaan kolmanneksi ja siten pudostuspelien ulkopuolelle. Lohkosta jatkoon etenivät Brasilia ja Sveitsi.

Brasiliaa vastaan Kamerunin ainoasta maalista vastasi 92. minuutilla Vincent Aboubakar, joka ei tainnut ajatella maalituuletustaan ihan loppuun saakka.

Aboubakar, 30, tuuletti osumaansa riisumalla pelipaitansa pois, mikä on keltaisen kortin arvoinen temppu. Hän ei ilmeisesti muistanut tai välittänyt, että oli ottanut kymmenen minuuttia aiemmin jo yhden keltaisen kortin. Näin ollen erotuomari joutui nostamaan taskustaan myös punaisen kortin.

Kamerunilaishyökkääjä ei kuitenkaan vaikuttanut olevan kovin harmissaan ulosajostaan, vaan hän kävi kättelemässä tuomarin hyvässä hengessä ja poistui kentältä vieno hymy kasvoillaan.

Aboubakar on ranskalaislegenda Zinédine Zidanen jälkeen ensimmäinen pelaaja, joka on tehnyt maalin ja ottanut punaisen kortin samassa miesten MM-ottelussa. Zidane teki samoin vuoden 2006 finaalissa Italiaa vastaan.

ESPN FC

@ESPNFC
Vincent Aboubakar is the first player to score and be sent off in a World Cup match since Zinedine Zidane in the 2006 final vs. Italy 😅

Kaikki MM-kisoista TÄÄLTÄ!

Qatarin MM-kisojen kritiikki

Qatarin MM-kisat ovat yksi MM-historian kiistanalaisimmista lopputurnauksista.

• Qatarin valinta MM-kisaisännäksi tapahtui laajamittaisen korruption myötä.
  • 6 500 siirtotyöläistä on kuollut Qatarissa sen jälkeen, kun kisat on maalle myönnetty.
  • Siirtotyöläisten työoloja on verrattu orjatyöhön.
  • Homoseksuaalisuus on Qatarissa laissa kiellettyä, ja siitä voi saada vankeustuomion.
  • Ylipäätään vähemmistöjen asema Qatarissa on todella huono.
  • Alkoholin juominen ja humalassa oleminen julkisella paikalla ovat laissa kiellettyjä.