Tähtihyökkääjä Neymar nousi perjantaina maansa suurlegendan Pelén rinnalle tehdyissä maaleissa miesten maajoukkueessa, mutta hän joutui samalla pettymään, silä Brasilian matka MM-kisoissa päättyi puolivälierään Kroatiaa vastaan.

Neymar, 30, vei Brasilian johtoon jatko-ottelussa, mutta Kroatia kapusi tasoihin ja voitti pelin rangaistuspotkukilpailussa.

Sekä Neymarilla että Peléllä, 82, on kasassa ennätykselliset 77 maalia Brasilian A-maajoukkueessa, eikä kukaan aktiivipelaajista ole lähelläkään heidän lukemaansa.

Pelé onnitteli maanmiestään ennätyksensä sivuamisesta ja tarjosi Neymarille lohtua suuren pettymyksen hetkellä.

– Näin sinun kasvavan, kannustin sinua joka päivä, ja vihdoin voin onnitella sinua siitä, että olet saavuttanut saman maalimäärän kuin minä Brasilian maajoukkueessa, kirjoitti Pelé Instagramissa.

– Me molemmat tiedämme, että tämä on paljon enemmän kuin numero. Suurin velvollisuutemme urheilijoina on inspiroida. Inspiroida tämän päivän ammattikollegojamme, seuraavia sukupolvia ja ennen kaikkea inspiroida kaikkia, jotka rakastavat lajiamme.

– Valitettavasti tämä päivä ei ole meille onnellisin, mutta tulet aina olemaan inspiraation lähde, jollaiseksi monet haluavat. Olen oppinut, että mitä enemmän aikaa kuluu, sitä enemmän perintömme kasvaa. Ennätykseni tehtiin lähes 50 vuotta sitten, eikä kukaan ole pystynyt saavuttamaan sitä ennen kuin nyt. Sinä teit sen, poika. Se kertoo saavutuksesi suuruudesta.

Kaikki MM-kisoista TÄÄLTÄ!

 
Qatarin MM-kisojen kritiikki

Qatarin MM-kisat ovat yksi MM-historian kiistanalaisimmista lopputurnauksista.

  • Qatarin valinta MM-kisaisännäksi tapahtui laajamittaisen korruption myötä.
  • 6 500 siirtotyöläistä on kuollut Qatarissa sen jälkeen, kun kisat on maalle myönnetty.
  • Siirtotyöläisten työoloja on verrattu orjatyöhön.
  • Homoseksuaalisuus on Qatarissa laissa kiellettyä, ja siitä voi saada vankeustuomion.
  • Ylipäätään vähemmistöjen asema Qatarissa on todella huono.
  • Alkoholin juominen ja humalassa oleminen julkisella paikalla ovat laissa kiellettyjä.

Lisätietoa aiheesta löydät täältä.