Portugalin päävalmentaja Fernando Santos on pudottanut kapteeninsa ja tähtihyökkääjänsä Cristiano Ronaldon vaihtopenkille miesten MM-kisojen neljännesvälierään Sveitsiä vastaan.

Ronaldo, 37, oli Portugalin avauksessa jokaisessa lohkopelissä, ja hän onnistui avausottelussa Ghanaa vastaan maalinteossa rangaistuspotkusta.

Lohkovaiheen päätöspelissä Etelä-Koreaa vastaan TV-kamerat ikuistivat, miten Ronaldo oli ärtynyt penkkikomennuksestaan ja kummasteli ääneen, miksi valmentaja ottaa hänet niin aikaisin vaihtoon.

Maanantain lehdistötilaisuudessaan Santos selvensi, että hän ei kuullut Ronaldon kommentteja tapahtumahetkellä, mutta näki myöhemmin tilanteen uudestaan nauhalta.

– Ottelun päätyttyä menin sen jälkeiseen haastatteluun ja sieltä lehdistötilaisuuteen. Toistan, etten kuullut kentällä mitään, koska olin niin kaukana. Näin vain sen, että hän (Ronaldo) riiteli Etelä-Korean pelaajan kanssa. Näinkö kuvat sen jälkeen? Näin. Pidinkö niistä? En ollenkaan. Totta puhuen en todellakaan tykännyt niistä. Mutta tuollaiset asiat selvitetään joukkueen sisällä ja nyt keskitymme huomiseen otteluun.

Portugalin ja Sveitsin välinen ottelu alkaa kello 21.00 ja näkyy suorana Yle TV2:lta sekä Yle Areenasta. Pelin voittaja kohtaa puolivälierävaiheessa Marokon.

📰 𝔹ℝ𝔼𝔸𝕂𝕀ℕ𝔾 ℕ𝔼𝕎𝕊: Este é o nosso 11 Inicial para hoje! 👥🇵🇹 #VesteABandeira

This is our Starting 11 for today! 👥 #WearTheFlag

🇨🇭 Nati

@nati_sfv_asf
Aufstellung / Composition / Formazione

🇵🇹 🆚🇨🇭
🕗 20:00 CET
📺 SRF 2, RTS 2, RSI La 2

#natimiteuch #lanatiavecvous #lanaticonvoi