Ranskan maajoukkueen entinen toppari Adil Rami on kritisoinut Argentiinan maalivahtia Emiliano Martínezia tämän tempauksista MM-finaalissa ja sitä seuranneissa juhlissa.

Martínez, 30, torjui sunnuntaina Argentiinalle voiton Ranskaa vastaan miesten MM-finaalissa, joka ratkesi rangaistuspotkukilpailussa.

Vastustajien psyykkaamisesta tunnettu Martínez kävi muun muassa heittämässä pallon sivuun, jotta Ranskan Aurélien Tchouaménin oli haettava peliväline takaisin ennen kuin hän pääsi ampumaan pilkkunsa, jonka hän laukoi ohi. Ranskan epäonnistumisia argentiinalaistorjuja tuulehti tanssien ja ilveillen.

Martínez herätti huomiota myös finaalin jälkeisessä palkintojenjaossa, jossa hän sai turnauksen parhaan maalivahdin palkinnon. Pystinsä vastaanotettuaan hän asetti sen lavalla sukukalleuksiensa eteen ja esitti nylkyttävänsä sitä.

Suurimmat kohut ovat kuitenkin syntyneet Martínezin tempauksista Argentiinan kultajuhlissa. Argentiinalaisvahti on ilkkunut jatkuvasti Ranskan tähtihyökkääjälle Kylian Mbappélle, joka teki hänen selkänsä taakse hattutempun finaalissa.

Sosiaalisessa mediassa on levinnyt Argentiinan pukuhuoneesta video, jossa pelaajat tanssivat ja laulavat yhdessä ”minuutin hiljainen hetki”, minkä perään Martínez huutaa ”Mbappélle, joka on kuollut!”.

Martínez jatkoi Mbappélle ilkkumista Argentiinan joukkueen palattua kotimaahansa juhlimaan MM-kultaa. Tiistain mestaruusparaatissa Martínez piteli käsissään vauvanukkea, jonka kasvojen päälle oli liimattu kuva Mbappésta.

Ranskan maajoukkueessa 36 kertaa esiintynyt Rami, 36, vastasi Martínezille keskiviikkona sosiaalisessa mediassa samalla mitalla takaisin. Rami nimitti Instagramissa argentiinalaisvahtia jalkapallon ”suurimmaksi paskiaiseksi” ja ”vihatuimmaksi mieheksi”.

Toisessa julkaisussaan Rami sanoi, että MM-kisojen parhaan maalivahdin palkinto olisi kuulunut Marokon Yassine Bounoulle. Konkaripuolustaja puolusti myös Mbappéa sanomalla, että ranskalaistähti ”traumatisoi” vastustajansa siihen pisteeseen, että he juhlivat enemmän hänen kuin MM-kisojen voittamista.

Kaikki MM-kisoista TÄÄLTÄ!

 
Qatarin MM-kisojen kritiikki

Qatarin MM-kisat ovat yksi MM-historian kiistanalaisimmista lopputurnauksista.

  • Qatarin valinta MM-kisaisännäksi tapahtui laajamittaisen korruption myötä.
  • 6 500 siirtotyöläistä on kuollut Qatarissa sen jälkeen, kun kisat on maalle myönnetty.
  • Siirtotyöläisten työoloja on verrattu orjatyöhön.
  • Homoseksuaalisuus on Qatarissa laissa kiellettyä, ja siitä voi saada vankeustuomion.
  • Ylipäätään vähemmistöjen asema Qatarissa on todella huono.
  • Alkoholin juominen ja humalassa oleminen julkisella paikalla ovat laissa kiellettyjä.

Lisätietoa aiheesta löydät täältä.