Brasilialaislegenda Ronaldo uskoo, että hänen maanmiehensä, Paris Saint-Germainin tähtihyökkääjä Neymar tarvitsee psykologista apua MM-pettymyksen jälkeen.

Neymar, 30, ja kumppanit olivat suuria suosikkeja miesten MM-kisojen voittajaksi, mutta Brasilian taival tyssäsi puolivälierässä Kroatiaan, joka oli vahvempi rangaistuspotkukilpailussa.

Brasilia on yhä miesten MM-historian menestynein maa viidellä ykkössijallaan, mutta sen edellisestä mestaruudesta on kulunut jo 20 vuotta.

Neymar sanoi Brasilian pudottua, että hän oli ”psykologisesti murskana”.

– Neuvoisin [Neymarille] psykologista tukea auttamaan näiden paineiden kanssa, jotka ovat ihmiselle äärimmäisen kohtuuttomia, kommentoi Ronaldo ESPN:n mukaan.

– Neymar tulee takaisin samalla intohimolla ja tahdolla, mutta halusin painottaa pelaajien mielenterveyden tarkkailun tärkeyttä. Meidän on tärkeää puuttua tähän asiaan etenkin MM-kisojen osalta, kun koko maailman katseet ovat maajoukkueessa. Koko maailma seuraa Neymaria.

– Kun näin Neymarin haastattelun, jossa hän sanoi olevansa psykologisesti murskana, se mursi sydämeni siten, että minäkin olin psykologisesti rikki. Halusin löytää tavan, jolla auttaa häntä. Sellaista apua on saatavilla tänä päivänä. Minun aikoinani siitä ei juurikaan puhuttu.

Kaikki MM-kisoista TÄÄLTÄ!

 
Qatarin MM-kisojen kritiikki

Qatarin MM-kisat ovat yksi MM-historian kiistanalaisimmista lopputurnauksista.

  • Qatarin valinta MM-kisaisännäksi tapahtui laajamittaisen korruption myötä.
  • 6 500 siirtotyöläistä on kuollut Qatarissa sen jälkeen, kun kisat on maalle myönnetty.
  • Siirtotyöläisten työoloja on verrattu orjatyöhön.
  • Homoseksuaalisuus on Qatarissa laissa kiellettyä, ja siitä voi saada vankeustuomion.
  • Ylipäätään vähemmistöjen asema Qatarissa on todella huono.
  • Alkoholin juominen ja humalassa oleminen julkisella paikalla ovat laissa kiellettyjä.

Lisätietoa aiheesta löydät täältä.