Hollannin päävalmentaja Louis van Gaal naureskeli toimittajan kysymykselle siitä, miten hän aikoo pysäyttää Lionel Messin MM-kisojen puolivälierässä Argentiinaa vastaan.

Messi, joka maalasi turnauksensa kolmannen osuman neljännesvälierissä Australiaa vastaan, on ollut suuri puheenaihe ennen Hollannin kohtaamista perjantaina.

Van Gaal ei peitellyt kertoessaan, että hänellä on räätälöity suunnitelma argentiinalaistähden pysäyttämiseksi, mutta kysyttäessä suunnitelmastaan tarkemmin, ei hän kuitenkaan paljastanut enempää.

– Emme aio paljastaa teille mitään suunnitelmia – se olisi meiltä aika tyhmää, van Gaal naureskeli lehdistölle.

– Mutta ei ole kovin vaikeaa keksiä vastausta siihen, miten hänet voidaan pysäyttää. Kannattaa ehkä tukkia ja sulkea syöttöreitit. En näe, että tästä syntyy liikaa kohua, 71-vuotias jatkoi.

Argentiinan päävalmentaja Lionel Scaloni ei kuitenkaan lähtenyt van Gaalin leikkiin mukaan vaan otti aiheen totisemmin vastaan ja paljasti, että myös heillä on muutama taktinen vaihtoehto hihassaan.

– Katsotaan, mitä Lionelin kanssa tapahtuu huomenna. Olemme tottuneet siihen, että vastustajamme keksivät jotain erilaista. Emme halua tehdä hätiköityjä johtopäätöksiä, Scaloni saneli omassa pressissään.

– Saatamme keksiä muutaman oman taktisen eron. Meillä on tiettyjä nyansseja. Voimme tehdä jotain erilaista vahingoittaaksemme heitä. Ja jos he päättävät miesmerkata Lionelin, pidämme senkin mielessä.

LUE MYÖS!