Uruguayn hyökkääjä Luis Suárez oli käärmeissään tuomaritoiminnasta hänen joukkueensa pudottua miesten MM-kisoista perjantaina.

Suárez, 35, ja kumppanit voittivat perjantaina Ghanan 2-0, mutta jäivät lohkossaan kolmanneksi ja siten pudotuspelien ulkopuolelle.

Konkarikärjen mielestä Uruguay koki vääryyttä jo edellisessä ottelussaan Portugalia vastaan, kun vastustajalle annettiin pilkku José María Giménezin käsivirheestä. Suárez sanoi myös, että Uruguaylle olisi kuulunut rangaistuspotku Ghanaa vastaan Darwin Núñeziin kohdistuneesta taklauksesta.

Monet Uruguayn pelaajat kävivät Ghana-pelin jälkeen antamassa kovaa palautetta tuomaristolle. Giménez ja Edinson Cavani saivat keltaiset kortit protestoinnistaan.

Artikkeli jatkuu twiitin alla.

B/R Football

@brfootball
Uruguay were all over the officials after the whistle 😡

– Joséman rikkeestä annettu pilkku oli vahingollinen meille päästämiemme maalien takia, ja niin oli myös Darwinille antamatta jäänyt rangaistuspotku, kommentoi Suárez Goalin mukaan.

– FIFA:n ja erotuomarikomitean ihmisten on annettava selityksiä sille, mihin he perustavat päätöksensä antaa näitä uskomattomia pilkkuja ja miksi emme saaneet kahta tänään.

Suárezin mielestä Uruguay kärsii siitä, että se ei ole FIFA:n silmissä niin iso jalkapallomaa.

– Se ei ole tekosyy, mutta meidän on myös vastattava tähän vallan puutteeseen. Pelin jälkeen halusin nähdä lapseni, ja FIFA:n väki kielsi minua, vaikka eräs Ranskan pelaaja oli lastensa kanssa penkillä. Näyttää siltä, että Uruguaylla on oltava enemmän valtaa, FIFA on aina Uruguayta vastaan.

Kaikki MM-kisoista TÄÄLTÄ!

 
Qatarin MM-kisojen kritiikki

Qatarin MM-kisat ovat yksi MM-historian kiistanalaisimmista lopputurnauksista.

  • Qatarin valinta MM-kisaisännäksi tapahtui laajamittaisen korruption myötä.
  • 6 500 siirtotyöläistä on kuollut Qatarissa sen jälkeen, kun kisat on maalle myönnetty.
  • Siirtotyöläisten työoloja on verrattu orjatyöhön.
  • Homoseksuaalisuus on Qatarissa laissa kiellettyä, ja siitä voi saada vankeustuomion.
  • Ylipäätään vähemmistöjen asema Qatarissa on todella huono.
  • Alkoholin juominen ja humalassa oleminen julkisella paikalla ovat laissa kiellettyjä.

Lisätietoa aiheesta löydät täältä.