Huuhkajat kärsi maanantaina tappion vuoden ensimmäisessä pelissään, kun Suomi hävisi Ruotsille 0-2 harjoitusottelussa.

Ottelu alkoi Ruotsin hienoisella hallinnalla, mutta vaaralliset maalipaikat olivat harvassa kummassakin päädyssä.

Peliä oli takana vajaat 20 minuuttia, kun Lucas Lingman lähetti linjan taakse hyvän syötön Kai Meriluodolle, joka haki vedollaan ratkaisua takakulmaan. Agon Sadiku haki irtopallon itselleen ja laittoi pelivälineen Ruotsin verkkoon, mutta osuma hylättiin, koska hän rikkoi tilanteessa Blågultin pelaajaa.

Avausjaksoa oli jäljellä reilut viisi minuuttia, kun Ruotsi siirtyi johtoon. Yasin Ayari kuljettu pallon syvälle Suomen puoliskolle ja tarjoili sen vierelleen Christoffer Nymanille. Pallo näytti jo karkaavan Nymanilta, mutta se pomppi hänelle kimmokkeen kautta takaisin ja ruotsalaishyökkääjä kiskaisi pelivälineen rangaistusalueen tuntumasta alanurkkaan.

Tauolle mentäessä Ruotsille oli kirjattu neljä maalintekoyritystä ja Suomelle yksi.

Huuhkajat tuli toiselle jaksolle jokseenkin terävämmin, mutta huippupaikat loistivat yhä poissaolollaan.

Pelissä edettiin pitkä jakso, jonka aikana Ruotsi ei päässyt pallon kanssa Suomen kenttäpuoliskolle, mutta keltapaidoilla ei ollut suurta hätää omassa päädyssään.

Ruotsi oli tuplata johtonsa varsinaisen peliajan viimeisellä minuutilla, kun Sebastian Nanasi tykitti maanuoliaisen kohti etukulmaa, mutta Suomen maalivahti Lucas Bergström venyi hyvään jalkatorjuntaan.

Hetkeä myöhemmin Bergström joutui kuitenkin antautumaan. Huuhkajien toppari Robert Ivanov yritti pudottaa pallon päällään Bergströmille, mutta syöttö oli liian heikko ja Ruotsin hyökkääjä Joel Asoro pääsi siihen väliin. Bergström yritti pysäyttää Asoron liukumalla pallolle, mutta ruotsalaishyökkääjä ohitti hänet ja pääsi laittamaan kuulan tyhjään verkkoon.

Ensi torstaina Suomi kohtaa seuraavassa harjoitusottelussaan Viron.