Veikkausliigaan täksi kaudeksi palannut KTP on kertonut aloittavansa yhteistyön italialaisen Serie B -joukkueen Venezia FC:n kanssa.

Sopimus kotkalaisseuran ja Venezian välillä koskee sekä miesten että naisten joukkueita. Sen myötä KTP voi saada Venezian pelaajia käyttöönsä ja puskea omia lahjakkuuksiaan näytille Koillis-Italiaan.

– Yhteistyön kautta meillä on mahdollisuus saada pelaajia riveihimme. Tarkoituksena on, että pelaajat tulisivat pelaamaan koko kaudeksi, eivätkä vain muutaman ottelun ajaksi, KTP:n urheilutoimenjohtaja Niko Ikävalko kertoo tiedotteesaan.

– Yhteistyö mahdollistaa myös sen, että KTP:n pelaajilla on mahdollisuus päästä näyttämään osaamistaan Venezia FC:n riveihin kontaktiemme kautta.

Venetsian riveissä pelaa kolme suomalaista pelaajaa.

Huuhkajista tutut Joel Pohjanpalo, Niki Mäenpää ja Jesse Joronen eivät kuitenkaan olleet KTP:n ainut kotimaanlinkki italialaisseuraan, sillä Venezian johdossa työskentelevä Alexander Menta on aiemmin työskennellyt Suomessa kahden vuoden ajan.

– Yhteistyössä on monenlaisia mahdollisuuksia. Kysymykseen voisi tulla leirityksiä ja harjoitusotteluita. Osviittaa seuran koosta antaa pelkästään jo se, että seura myy vuosittain pelipaitojaan useilla miljoonilla, KTP:n puheenjohtaja Jukka Mustonen kertoo.

LUE MYÖS: