Ranskassa kuohuu.

Ranskan jalkapalloliiton puheenjohtaja Noël Le Graët laukoi hyvin suorasanaisia kommentteja Zinédine Zidanesta RMC:n haastattelussa.

Jalkapalloliitto tiedotti hiljattain tehneensä jatkosopimuksen Didier Deschampsin kanssa, joka jatkaa maajoukkueen peräsimessä kesään 2026 asti. Zidane oli pitkään ehdolla Deschampsin korvaajaksi ja oli tiettävästi hylännyt suuria tarjouksia päästäkseen Ranskan A-maajoukkueluotsiksi, kun Deschampsin edellinen sopimus päättyi Qatarin MM-lopputurnauksen jälkeen.

Ranskalaisradiokanava RMC kysyi Le Graëtilta, mitä hän olisi tehnyt, jos Zidane olisi soittanut puheenjohtajalle ja tarjoutuneensa maajoukkueen uudeksi päävalmentajaksi.

– En olisi edes vastannut siihen puheluun. Mitä olisin sanonut hänelle? Hei, etsi itsellesi toinen seura? En koskaan neuvotellut hänen kanssaan, emmekä koskaan ajatelleet tekevämme niin. Zidane voi mennä minne tahansa. Teidän pitäisi tehdä ohjelma sitä varten, että löydätte hänelle seuran. Minulle on aivan samantekevää, meneekö Zidane Brasilian A-maajoukkueen peräsimeen.

Brasilian jalkapalloliitto on tiettävästi kiinnostunut palkkaamaan Zidanen uudeksi A-maajoukkueen päävalmentajaksi.

Muun muassa Kylian Mbappé ehti jo ilmoittaa näkökantansa Le Graëtin kommentteihin Twitterissä. Lue uutinen täältä. Mbappé ja Le Graët ovat olleet aiemminkin tukkanuottasilla.

Real Madrid julkaisi maanantaina tiedotteen, jossa se vaati Le Graëtia pyytämään anteeksi kommenttejaan. Zidane on yksi Real Madridin merkittävimmistä seuralegendoista. Zidane edusti seuraa niin pelaajana kuin valmentajanakin.

– Real Madrid on pettynyt Ranskan jalkapalloliiton puheenjohtaja Le Graëtin kommentteihin Zidanesta, eli yhdestä historian suurimmista urheilijoista. Nämä kommentit ovat epäkunnioittavia yhtä kaikista arvostetuinta jalkapallolegendaa kohtaan koko maailmassa. Seuramme odottaa välitöntä reagointia. Maansa kanssa maailmanmestaruuden ja Euroopan mestaruuden voittanut Zidane edustaa urheilun arvoja ja on osoittanut sen urallaan niin pelaajana kuin valmentajana.

Le Graët esitti anteeksipyyntönsä Zidanelle AFP:n haastattelussa maanantaiaamuna.

– Haluan pyytää anteeksi sanojani, joilla ei ole mitään tekemistä sen kanssa, mitä ajattelen Zidanesta pelaajana ja valmentajana, puheenjohtaja sanoi.

Ranskalaislehti L’Équipe otti kantaa Le Graëtin kommentteihin maanantaisen julkaisunsa kannessa. Hyväksymätöntä, lehti otsikoi.

Lukuisat Ranskan A-maajoukkueen entiset pelaajat ovat kritisoineet sosiaalisessa mediassa Le Graëtin lausuntoja.

Andrés Onrubia Ramos

@AndiOnrubia
La portada de @lequipe. "Inaceptable", por las declaraciones de Le Graet sobre Zinedine Zidane. Chapeau.