Huuhkajat pelaa alkaneen vuoden ensimmäisen ottelunsa maanantaina. Ottelu näkyy Yle Areenasta.

Markku Kanervan miehistö kohtaa Portugalissa pelattavassa harjoitusottelussa Ruotsin. Kamppailu käynnistyy klo 20.45. Portugalin-leiri jatkuu torstaina pelattavalla Viro-harjoitusottelulla.

Kanerva nimesi Portugalin-leirille hyvin nuoren ja kokemattoman ryhmän. Merkittävä osa pelaajista on ensimmäistä kertaa mukana Huuhkajissa. Leirin ajankohta ei kuulu virallisille kansainvälisille pelipäiville, ja sen seurauksena mukana on pitkälti pelaajia, joiden sarjakaudet eivät ole tällä hetkellä käynnissä.

Useita mielenkiintoisia debytantteja mukana

Kanervan nimeämässä ryhmässä on mukana lukuisia mielenkiintoisia nimiä.

Seuratasolla Manchester Cityä edustava 17-vuotias Tomas Galvez on ensimmäistä kertaa mukana Huuhkajissa. Vasen laitapuolustaja debytoi syksyllä alle 19-vuotiaiden maajoukkueessa. Galvez on pelannut tällä kaudella Manchester Cityn reservijoukkueessa ja oli MM-tauolla edustusjoukkueen penkillä Girona-harjoitusottelussa. Lue Galvezin mietteet Pep Guardiolasta täältä.

Viime kaudella Veikkausliigassa runko- ja yläloppusarja mukaan luettuna 14 maalia viimeistellyt Agon Sadiku on niin ikään ensimmäistä kertaa mukana Huuhkajissa. Sadiku oli marraskuussa Kosovon A-maajoukkueen mukana ja pelasi kahdessa harjoitusottelussa. Kosovo ei kuitenkaan rekisteröinyt Sadikua, joten hän voi yhä vaihtaa Suomen paitaan. Lue Sadikun ajatukset täältä.

Galvezin ja Sadikun lisäksi yksi mielenkiintoisimmista nimistä on AIK:n Robin Tihi. 20-vuotias toppari pelasi suuret minuutit viime kaudella Allsvenskan-seura IFK Värnamossa. Vahvan kauden pelannut Tihi on palannut lainaltaan AIK:hon. Tihi kykenisi edustamaan taustansa vuoksi maajoukkuetasolla myös Marokkoa ja Ruotsia.

Kanervalla selkeä tähtäin tammikuun harjoitusotteluissa

Kanervan mukaan Portugalin-leirin suurin tavoite on antaa uusille pelaajille peliminuutteja ja sitä kautta mahdollisuuksia näyttää taitojaan.

– Ruotsalaiset halutaan aina voittaa, se on selvä. Kun maajoukkueasu laitetaan päälle, on tavoitteena aina voittaa. Se on tavoitelistan kärjessä, mutta on paljon muitakin tavoitteita, kuten pelaajien katsastaminen, Kanerva totesi Palloliiton nettisivuilla.

– Tuloksella on ilman muuta merkitystä, mutta emme lähde hakemaan sitä sillä kustannuksella, että emme antaisi niitä näyttösaumoja. Tämän leirin iso tarkoitus on saada infoa näistä pelaajista. Niin minulle kuin myös Pikkuhuuhkajien päävalmentaja Mika Lehkosuolle. Näemme, miten nämä nuoret pelaajat pärjäävät tässä ympäristössä ja miljöössä.

Ruotsi kokemattomalla ryhmällä liikenteessä

Maanantainen vastustaja Ruotsi nimesi jo sunnuntaina avauskokoonpanonsa otteluun. Ruotsi on Suomen tapaan jalkeilla varsin kokemattomalla ryhmällä ja päävalmentaja Janne Andersson antaa Kanervan tavoin peliaikaa uusille nuorille pelaajille. Vain muutama Ruotsin joukkueessa mukana oleva pelaaja on aiemmin nimetty A-maajoukkueeseen.

Artikkeli jatkuu twiittiupotuksen jälkeen.

Svensk Fotboll

@svenskfotboll
💥 Här är herrlandslagets startelva i matchen mot Finland imorgon 19.45 🇸🇪

📺 Matchen sänds i TV12 / C More

Ottelun televisiointi

Ottelu käynnistyy klo 20.45 ja se on katsottavissa Yle Areenassa. Lähetys alkaa 20.45.