Jürgen Klopp on valmentanut Liverpoolia yli seitsemän vuoden ajan. Klopp pestattiin Liverpoolin peräsimeen syksyllä 2015.

Saksalaisluotsi on tehnyt hienoa työtä Liverpoolissa. Klopp on voittanut seurassa muun muassa Valioliigan ja Mestarien liigan mestaruudet.

Kuluva kausi on ollut kuitenkin vaikeampi. Liverpool on kuudentena Valioliigassa ja sarjakärki Arsenal on karannut jo 16 pisteen päähän. Mestarien liigaan oikeuttava neljäs sija on seitsemän pisteen päässä.

Sport Bild haastatteli Kloppia. Lehti tiedusteli, olisiko Klopp halukas valmentamaan jossain vaiheessa maajoukkuetasolla.

– Tämä on mielenkiintoinen tilanne. Varsin hieno yhdestä näkökulmasta ja varsin vaikea toisesta. En halua antaa sellaista kuvaa, että maajoukkuevalmentajana työskenteleminen olisi viimeinen asia, mitä haluaisin tehdä. On olemassa huonompiakin asioita kuin se, että sinua kutsutaan mahdolliseksi tulevaksi maajoukkuevalmentajaksi.

Klopp muistuttaa, ettei hän voi jättää Liverpoolia noin vain. Jos Klopp pysyy Liverpoolissa sopimuksensa loppuun, on sen jälkeen luvassa ainakin yksi sapattivuosi.

– Olen äärimmäisen vastuuntuntoinen ihminen. Ja minulla on suuri vastuu Liverpoolissa, enkä voi vain yksinkertaisesti sanoa jossain vaiheessa, että lähden täältä, koska tekee mieli. En voi tehdä niin, eikä se ole tähänkään mennessä koskaan toiminut.

– Olen sanonut aiemminkin, ettei maajoukkuevalmentajana työskenteleminen jossain vaiheessa ole täysin poissuljettu asia. Mutta pestin pitäisi sopia minulle. Ja toistaiseksi niin ei ole ollut. Sopimukseni Liverpoolin kanssa päättyy vuonna 2026. Jos valmennan sopimukseni loppuun, niin sen jälkeen aivan varmasti en tee mitään vuoteen. Sen jälkeen katsotaan, mitä tapahtuu.