Argentiinan maajoukkueen ja Paris Saint-Germainin hyökkääjä Lionel Messi valittiin maanantaina FIFA:n vuoden 2022 parhaaksi miespelaajaksi.

Naisten puolella palkinto meni Espanjan maajoukkueen ja Barcelonan Alexia Putellasille. Hänestä tuli ensimmäinen pelaaja, joka on voittanut vuodesta 2016 alkaen jaetun palkinnon kahdesti. Viime vuonna Putellasista, 29, tuli myös ensimmäinen pelaaja, joka on voittanut naisten Ballon d’Orin kaksi kertaa.

Putellasin kanssa kärkikolmikkoon äänestettiin Alex Morgan ja Beth Mead. Messin, 35, kanssa kiivaimmin palkinnosta taistelivat Kylian Mbappé ja Karim Benzema.

MM-kultaa voittanut Argentiinan miesten maajoukkue putsasi palkintopöytää maanantaina FIFA:n gaalassa. Vuoden miesten valmentajaksi valittiin Argentiinan päävalmentaja Lionel Scaloni ja vuoden miesmaalivahdiksi Argentiinan ja Aston Villan Emiliano Martínez. Messi on nyt voittanut FIFA:n vuoden pelaajan palkinnon kaksi kertaa.

Englannin Euroopan mestariksi johdattanut Sarina Wiegman valittiin naisten vuoden valmentajaksi ja hänen suojattinsa, Manchester Unitedin Mary Earps valittiin parhaaksi naismaalivahdiksi.

Voit katsoa kaikki palkitut TÄÄLTÄ.

FIFA World Cup

@FIFAWorldCup
🏆 𝗠𝗘𝗦𝗦𝗜 🏆

#TheBest FIFA Men’s Player Award 2022 goes to Lionel Messi! 🇦🇷