Jere Uronen siirtyi tammikuun alussa ranskalaisesta Stade Brestistä Saksan Bundesliigaan Schalken riveihin. Kyseessä on kevätkauden mittainen laina, ja Schalkella on mukana osto-optio.

Huuhkajien avainpelaajiin lukeutuva vasen laitapuolustaja jäi Ranskan pääsarjassa olemattomalle vastuulle, mutta Bundesliigassa peliaikaa on tullut huomattavasti enemmän. Uronen on avannut jokaisen sarjaottelun siirryttyään Schalkeen. Schalke on parhaillaan Bundesliigassa viimeisenä ja taistelee putoamista vastaan.

Palloliitto haastatteli Urosta, joka vertasi Ranskan pääsarjaa ja Bundesliigaa keskenään.

– Kuin yö ja päivä! Ranskan liiga on todella puolustusorientoitunut liiga. Läpi käydään omaa puolustusblokkia ja näitä yksityiskohtia ja hyökkäyspeli on kaikkien taitavien yksilöiden varassa. Peli on aluepuolustamista ja oman tontin hoitamista. Pitää klaarata pienempiä matkoja, koska ympärillä on omia pelaajia. Täällä peli on isomman alueen ja oman miehen hoitamista ja eteenpäin puolustamista.

Urosen mukaan Schalken peli on kehittynyt viime aikoina. Schalke on pitänyt maalinsa puhtaana neljässä peräkkäisessä sarjaottelussa.

– On ollut kiva alku. Mielestäni olemme menneet joka viikko oikeaan suuntaan. Se on tärkeää. Olen itse kokenut ensimmäisen kuukauden aikana, että tämä on tiukka ja tasainen sarja. Pienet asiat ratkaisevat ja kunhan pystymme vielä parantamaan niiden asioiden kanssa, joihin olemme keskittyneet, tästä tulee todella mielenkiintoinen kevät.

Lähde: Palloliitto