Manchester City on ongelmissa.

The Times paljasti maanantaina Valioliigan syyttävän Manchester Cityä jopa yli sadasta taloudellisesta sääntörikkomuksesta. Valioliiga on tutkinut tapausta yli neljän vuoden ajan. Väitetyt sääntörikkomukset on tehty vuosina 2009-18.

Lähteen mukaan Manchester City saa pisterangaistuksen tai pahimmillaan seura suljetaan ulos Valioliigasta, jos seura todetaan syylliseksi taloudellisiin sääntörikkomuksiin.

The Timesin mukaan Manchester City ei voi tällä kertaa valittaa tapauksesta CAS:iin (urheilun kansainvälinen vetoomustuomioistuin).

Eurooppalaisen jalkapallon kattojärjestö UEFA langetti muutama vuosi sitten Manchester Citylle europelikiellon FFP (Financial Fair Play) -sääntöjen rikkomisesta, mutta seura valitti tuomiosta CAS:iin, joka perui europelikiellon. Manchester City joutui lopulta maksamaan UEFA:lle kymmenen miljoonaa euroa sakkoa.

The Timesin saamien tietojen mukaan Valioliiga syyttää Manchester Cityä muun muassa siitä, ettei se ilmoittanut tarkasti, kuinka paljon seura maksoi palkkaa muun muassa valmentajilleen ja pelaajilleen. Lisäksi Manchester Cityä syytetään siitä, ettei se antanut tutkintaa varten tarvittavia dokumentteja vuosina 2018-23.