Tšekin maajoukkueen ja Sparta Prahan keskikenttäpelaaja Jakub Jankto on kertonut olevansa homo.

Jankto, 27, julkaisi maanantaina sosiaalisessa mediassa videon, jossa hän sanoi, ettei halua enää piilotella seksuaalista suuntautumistaan.

– Olen Jakub Jankto ja kuten kaikilla muillakin, minulla on vahvuuteni ja heikkouteni, sanoo Jankto videolla.

– Minulla on perhe ja ystäväni. Minulla on työ, jota olen tehnyt vuosien ajan niin hyvin kuin voin, vakavasti, ammattimaisesti ja intohimoisesti.

– Kuten kaikki muutkin, minäkin haluan elää elämääni vapaana ilman pelkoja, ilman ennakkoluuloja, ilman väkivaltaa, mutta rakkaudella. Olen homoseksuaali, enkä halua enää piilotella itseäni.

Sparta Praha kertoi lausunnossaan, että Jankto oli puhunut seksuaalisesta suuntautumisestaan seuran johdon, valmentajan ja joukkuekavereidensa kanssa jokin aika sitten.

– Kaikki muu koskee hänen henkilökohtaista elämäänsä. Ei muita kommentteja. Ei enää kysymyksiä. Sinulla on meidän tukemme. Elä elämääsi, Jakub.

Tšekin A-maajoukkueessa 45 kertaa esiintynyt Jankto on aiemmin urallaan edustanut myös muun muassa italialaisia Udinesea ja Sampdoriaa sekä espanjalaista Getafea, josta hänet lainattiin täksi kaudeksi kotimaahansa Sparta Prahan riveihin.

Jankto on australialaisen Josh Cavallon, 23, lisäksi maailman ainoa miesten pääsarjatason aktiivijalkapalloilija, joka on avoimesti kertonut olevansa homo.