Tottenham on vahvistanut, että päävalmentaja Antonio Conte on jättänyt seuran ”yhteisymmärryksessä”.

Conte, 53, aloitti Spursin käskyttäjänä marraskuussa 2021 ja johdatti joukkueen debyyttikaudellaan Mestarien liigaan.

Kirjoitushetkellä Tottenham on Valioliigassa neljäntenä, eli samalla sijalla, johon se päätti viime kauden. Cup-kilpailuista pokaalia ei ole tulossa ja Valioliigassa Tottenham on 20 pisteen päässä sarjakärki Arsenalista, joten 15 vuoden odotus uudesta pystistä jatkuu yhä.

Artikkeli jatkuu twiitin alla.

Premier League

@premierleague
Antonio Conte has left Spurs by mutual consent

Conten lähdöllä oli spekuloitu jo pitkään, mutta hänen viimeisen ottelunsa jälkeen brittimediassa uutisoitiin jo käytännössä varmana, että italialaisluotsi lähtee seurasta viimeistään kesällä, kun hänen sopimuksensa päättyy.

Juventuksessa, Chelseassa ja Internazionalessa mestaruuksia voittanut Conte antoi Tottenhamin pelaajien kuulla kunniansa, kun joukkue hukkasi toissa viikolla kahden maalin johtonsa Southamptonia vastaan. Samaan hengenvetoon hän lähetti suoraa palautetta myös Spursin puheenjohtajalla Daniel Levylle.

– Näen itsekkäitä pelaajia. Näen pelaajia, jotka eivät halua auttaa toisiaan ja jotka eivät pelaa sydämellä, sanoi Conte.

– Tämä on Tottenhamin tarina. Omistaja on ollut täällä 20 vuotta ja he eivät ole koskaan voittaneet mitään. Miksi?