Ranska voitti hopeaa Qatarin MM-lopputurnauksessa.

Ranska eteni finaaliin, jossa se kuitenkin hävisi Argentiinalle lopulta rangaistuspotkukilpailussa.

Ranska kuului turnauksen suurimpiin suosikkeihin, vaikka se kärsi suorastaan valtavista loukkaantumisongelmista. Noin puolet Ranskan A-maajoukkueen ykkösavauksesta jäi sivuun kisoista loukkaantumisten vuoksi, mutta siitä huolimatta joukkue eteni toista kertaa peräkkäin MM-finaaliin.

Karim Benzema joutui jättämään turnauksen kesken jo ennen ensimmäistäkään pelattua ottelua. Benzema sai lihasvamman muutama päivä ennen Ranskan avausottelua ja jätti Qatarin taakseen.

Le Parisien haastatteli Ranskan A-maajoukkueluotsi Didier Deschampsia. Deschamps allekirjoitti vuodenvaihteessa jatkosopimuksen, joka pitää hänet A-maajoukkueen peräsimessä kesään 2026 asti.

Deschampsilta tiedusteltiin, olisiko valmennusryhmän pitänyt antaa Benzemalle enemmän aikaa ennen kuin kärki lähetettiin kotiin.

– Tuollaiset puheet loukkaavat meitä. On olemassa vain yksi totuus ja Karim tietää sen hyvin. Karim tuli maajoukkueen mukaan 14. marraskuuta oltuaan muutaman viikon ilman peliminuutteja. Hän seurasi henkilökohtaista harjoitusohjelmaa ja paluu joukkueharjoituksiin venyi. En ollut satavarma siitä, voisiko Benzema olla avauskokoonpanossa Australia-ottelussa. Kun Benzema loukkaantui, lääkärimme vei hänet magneettikuvauksiin. Karim lähetti magneettikuvatulokset Real Madridin lääkärille, joka antoi oman mielipiteensä. Benzema palasi hotellille puolen yön jälkeen ja tapasin hänet huoneessaan lääkärimme kanssa, joka informoi minua magneettikuvien tuloksesta.

– Karim on pettynyt, koska nämä MM-kisat merkkasivat hänelle paljon. Hän sanoi minulle olevansa kuin kuollut. Parhaassa tapauksessa hän olisi voinut palata joukkueharjoituksiin 10. joulukuuta (viikko ennen MM-finaalia). Sosiaalisessa mediassa hän osoitti pettymyksensä jouduttuaan lähtemään, mutta selitti päätöstään ajattelemalla joukkueen etua. Puhuimme siitä noin 20 minuutin ajan. Sanoin Karimille, ettei hänellä ole mitään kiirettä. Sanoin, että organisoi paluusi Qatariin joukkueenjohtajan kanssa. Kun heräsin, huomasin, että hän oli jo lähtenyt. Se oli hänen päätöksensä. Ymmärrän ja kunnioitan sitä.

Deschampsin mukaan Benzema on lopettanut maajoukkueuransa.

– Soitin hänelle jatkosopimukseni jälkeen. Puhuimme pitkään. Soitin hänelle uudelleen hiljattain tietääkseni, haluaisiko hän tulla maajoukkueen mukaan seuraavalla maajoukkuetauolla. Karim vahvisti minulle lopettaneensa maajoukkueuransa. Älkää kysykö minulta hänen argumenteista. Benzema tiedottaa niistä itse, jos niin haluaa.

Benzema reagoi Deschampsin kommentteihin Instagramissa.

– Onpa rohkeaa, Benzema kirjoitti ja lopetti lauseen pelle-emojiin.

Instant Foot ⚽️

@lnstantFoot
🚨 La story de Karim Benzema à propos des déclarations de Didier Deschamps.