Erling Haaland takoi suvereenit viisi maalia, kun Manchester City rymisteli Mestarien liigan puolivälieriin.

RB Leipzig kaatui Etihadilla toisessa osaottelussa armottomin 7-0-lukemin. Yhteismaalit menivät 8-1 Citylle.

Haaland, 22, on tehnyt nyt kaikki kilpailut mukaan luettuna 39 maalia Cityssä. Lukema on seuran uusi ennätys yhden kauden aikana.

Lisäksi Cityä-tähdestä tuli nopeiten ja nuorin 30 maalia Mestarien liigassa tehnyt pelaaja.

All in a days work for Erling Haaland.

Haaland oli vaarallinen uhka heti alkutahdeista lähtien ja vei Cityn jo 20. minuutilla johtoon rangaistuspotkusta. Toinen maali syntyi vain neljä minuuttia myöhemmin, kun norjalaistähti pukkasi Kevin De Bruynen ylärimasta kimmonneen laukauksen sisään.

Hattutemppu täyttyi avauspuoliskon lisäajalla. Janis Blaswich torjui Ruben Diásin puskun kulmasta, mutta Haaland oli täppäämässä irtopallon verkkoihin.

Toisen puoliskon alussa Haaland osui vielä kahdesti ennen vaihtoon astumistaan 63. peliminuutilla. Välissä maalinteossa onnistui myös Ilkay Gündogan.

Ottelun lisäajalla City osui vielä kerran, kun Kevin De Bruyne huudatti kotiyleisöä hirmulaukauksella ylänurkkaan täydentäen murskalukemat

Päivän toisessa neljännesvälieräparissa Porto ja Internazionale pelasivat maalittoman tasapelin. Inter eteni jatkoon avausosan 1-0-voiton turvin.