Huuhkajien Kaan Kairinen sai vuodenvaihteessa uusia tuulia uralleen siirryttyään Norjasta Lilleströmin riveistä Tshekin suurseura Sparta Prahan riveihin.

Kolmen vuoden mittaisen sopimuksen solminut Kairinen, 24, on päässyt alkukeväästä hyvin kiinni peliaikaan uudessa seurassaan ja esiintynyt seitsemässä Fortuna Ligan ottelussa.

Alku uudessa kaupungissa Prahassa on tuntunut keskikenttäpelaajalle hyvältä. Sparta on yltänyt myös kahdeksan otteluin mittaiseen voittoputkeen ja on sarjassa toisena tasapisteissä Slavia Prahan kanssa.

Sopeutumisessa Sparta Prahan organisaatiossa on auttanut myös seuran kakkosjoukkuetta valmentava entinen Huuhkaja-kapteeni Tim Sparv, jota Kairinen tapaa päivittäin.

– Aika kivasti lähtenyt liikkeelle jengillä ja itsellä. Olen pysynyt kunnossa ja nyt on jonkinnäköinen historiallinen voittoputkikin jengillä, Kairinen kertoi kuulumisiaan Huuhkajien etämediatilaisuudessa.

Praha tuntui tässä vaiheessa uraa Kairiselle luonnolliselta askeleelta ylöspäin. Suomalainen päätyi lopulta kaupunkiin tutun valmentajan kautta.

Spartan päävalmentaja Brian Priske luotsasi Kairista Midtjyllandissa. Suomalaispelaaja kuului tanskalaisseuran organisaatioon vuosina 2016-2021 liityttyään joukkueeseen kasvattajaseurastaan FC Interistä.

– Kaikki lähti siitä, kun Priske otti viime vuonna yhteyttä ja sanoi, että olisi kiinnostunut tuomaan minut Spartaan. Keskikenttälle oli paikka tarjolla ja hän oli ajatellut minua siihen.

– Olen päässyt pelaamaan paljon ja roolissa, josta tykkään keskikentän keskustassa.

Kairisella on tulevaisuudessa suuria tavoitteita sekä Huuhkajissa, että seuratasolla. Keskikenttäpelaaja toivoo pystyvänsä auttamaan Huuhkajat toisiin peräkkäisiin EM-kisoihin.

Seitsemän A-maaottelua toistaiseksi pelannut Kairinen ei itse ollut vielä mukana kesän 2021 kisajoukkueessa. vuoden 2024 Saksan turnaus siintää kirkkaana silmissä.

Seuratasolla Kairinen haluaisi päästä kokemaan Mestarien liigan lumoavan ilmapiirin.

– Sen kokeminen jonakin päivänä olisi unelmien täyttymys. Toinen tavoite oli aiemmin päästä edustamaan Suomen A-maajoukkuetta ja se on nyt tapahtunut.

– Olisi myös hienoa olla mukana maajoukkueessa, joka etenisi arvokisoihin.

Suomi kohtaa torstaina EM-karsintojen avauksessaan Kööpenhaminassa Tanskan. Sunnuntaina vuorossa on vierailu Pohjois-Irlannin luona.

Joni Ahokas
Twitter: @AhokasJoni

LUE MYÖS!