AS Roman vuoristoratamainen kausi sai jatkoa sunnuntaina Rooman derbyssä, eli Derby della Capitalessa.

Lazio vei derbyn nimiinsä 1-0 ja nousi jo toiselle sijalle Serie A:ssa. Sarjakärki Napoli on tosin karannut jo 19 pisteen päähän ja varmistanee lähiviikkoina ensimmäisen pääsarjamestaruutensa 33 vuoteen.

José Mourinhon AS Roma on hävinnyt edellisestä viidestä sarjaottelustaan jopa kolme ja on pudonnut Serie A:ssa viidenneksi.

Mourinho ei ollut AS Roman penkillä sunnuntaisessa derbyssä. Mourinho kärsi kahden ottelun toimitsijakieltoaan, jonka hän sai haukuttuaan tuomareita Cremonese-tappion yhteydessä. Mourinholle langetettiin lisäksi 10 000 euron sakko.

Mourinho seurasi derbyä katsomosta käsin.

Itse derby oli tuttuun tapaan varsin kuumatunteinen. Ottelussa nähtiin jopa kolme punaista korttia, joista kaksi jaettiin jo päätösvihellyksen jälkeen. Joukkueet ottivat yhteen myös pukusuojissa ottelun jälkeen. Corriere dello Sportin saamien tietojen mukaan Lazion pelaajat kävelivät AS Roman pukukopin ohi ja piikittelivät vastustajiaan, joka synnytti verbaalisen yhteenoton.

Mourinho ja Lazion puheenjohtaja Claudio Lotito ajautuivat sanaharkkaan stadionin uumenissa.

– Mitä v*ttua katsot, Mourinhon kerrotaan sanoneen Lotitolle.

Lotito ei tuttuun tapaan jäänyt sanattomaksi ja vastasi samalla mitalla Mourinholle.

– Mitä v*ttua itse katsot. Minä olen Lazion puheenjohtaja, tämä (Stadio Olimpico) on kotini ja menen minne ikinä haluan. Sen sijaan sinä olet toimitsijakiellossa, eikä sinun pitäisi edes olla täällä, Lotito vastasi.