Neymar on edelleen historian kallein jalkapalloilija.

PSG aktivoi Neymarin Barcelona-sopimuksessa olleen 222 miljoonan euron ulosostopykälän elokuussa 2017. Kyseessä on historian suurin pelaajasta maksettu siirtosumma.

Barcelonalle Neymarin menettäminen oli valtava urheilullinen ja imagollinen takaisku.

Se käytti Neymarista saadut rahat huonosti, ja lisäksi menestys on karttanut seuraa jo vuosien ajan varsinkin Euroopassa. Edellisestä La Ligan mestaruudesta on vierähtänyt vajaat neljä vuotta. Mestarien liigan seura on voittanut edellisen kerran kesäkuussa 2015.

Placar haastatteli Luis Suárezia, joka kertoi mielipiteensä Neymarin PSG-siirrosta. Suárez yritti Leo Messin kanssa suostutella Neymaria jäämään – tuloksetta. Suárez ei ymmärtänyt, miksi Neymar halusi siirtyä Ranskaan.

– En tykännyt puhua aiheesta, mutta sitten tilanne kehkeytyi jo niin suureksi, että menimme Messin kanssa puhumaan Neymarille. Sanoimme, että jos haluat voittaa kaiken, jää tänne Barcelonaan kanssamme. Pelaajien lähipiirejä on joskus vaikea kontrolloida. Me ystävinä kehotimme Neymaria jäämään Barcelonaan, mutta se oli hänen ja hänen perheensä päätös. Sanoimme Neymarille Englannin olevan parempi vaihtoehto. Mene Manchester Cityyn, se jalkapallo on parempaa. Mutta Ranskaan, Suárez kyseenalaisti.

Suárezin mukaan Neymar olisi voittanut Barcelonassa Ballon d’Orin.

– Jos Neymar olisi jäänyt Barcelonaan, olisi hän varmasti voittanut Ballon d’Orin. Mielestäni hän olisi voittanut sen jäämällä sinne,