Paris Saint-Germain kärsi sunnuntaina ensimmäisen kotitappionsa Ranskan Ligue 1:ssä lähes kahteen vuoteen, kun se hävisi Rennesille 0-2.

PSG oli viimeksi hävinnyt sarjaottelun kotikentällään 3. huhtikuuta 2021, jolloin se taipui Lillelle 0-1. Sen jälkeen se ehti pelata 35 pääsarjapeliä putkeen tappioitta Parc des Princes’llä, kunnes Rennes tuli sunnuntaina kylään.

Artikkeli jatkuu twiitin alla.

OptaJean

@OptaJean
35 - Paris lost their first home game in Ligue 1 since 3 April 2021 (0-1 v Lille), ending a run of 35 games without defeat on home soil (W30 D5). Eternity. #PSGSRFC

Pariisilaiskannattajat ovat viime aikoina ilmaisseet tyytymättömyytensä MM-voittaja Lionel Messiin, joka ei ole heidän mielestään esiintynyt tähtitieteellisen palkkansa tai statuksensa edellyttämällä tasolla.

Joissain lähteissä uutisoitiin tällä viikolla, että PSG:n ultrakannattajat suunnittelivat isoa mielenilmausta 35-vuotiasta Messiä vastaan Rennes-otteluun. Katsomosta kuuluikin buuaksia ja vihellyksiä, kun hänen nimensä kuulutettiin, mutta hänelle myös taputettiin.

Artikkeli jatkuu twiitin alla.

Get French Football News

@GFFN
Audible booing (but also cheering) around the Parc des Princes as Lionel Messi’s name is announced among the starters.

📽@rafajuc

Messin ja PSG-fanien välinen suhde on rakoillut useista syistä. Joidenkin kannattajien mielestä argentiinalaistähti ei ole yltänyt odotuksiin kentällä. Joitain taas hiertää enemmän Messin väitetty omistautumattomuus PSG:tä kohtaan.

Argentiinalaistaituria on ajoittain kritisoitu siitä, että hän ei käy otteluiden jälkeen kiittämässä PSG:n kannattajia. Messin sitoutuneisuus seuraa kohtaan on kyseenalaistettu myös hänen sopimustilanteensa takia.

Useat lähteet uutisoivat vuodenvaihteessa, että Messi olisi allekirjoittamassa jatkosopimuksen PSG:n kanssa. Uutta diiliä ei ole kuitenkaan kuulunut, ja hänen nykyinen sopimuksensa päättyy ensi kesänä.

Messi jätti myös sunnuntain Rennes-tappion jälkeen kannattajien kiittämisen väliin ja suuntasi heti loppuvihellyksen jälkeen stadionin uumeniin. Sosiaalisessa mediassa on jaettu klippiä, jossa Messi kävelee pettyneenä pukuhuoneeseen samalla, kun muut pelaajat kiittävät kotiyleisöä tuesta. GFFN:n mukaan myöskään keskikenttäpelaaja Marco Verratti ei käynyt taputtamassa faneille.

PSG jatkaa sunnuntain tuloksesta huolimatta Ligue 1:n kärkipaikalla. Se johtaa sarjaa yhdeksän pisteen erolla Lensiin.

Reshad Rahman

@ReshadRahman_
Surely he’s done with Paris now? 🫣🤲