Ranska kaatoi perjantaina Hollannin kotikentällään 4-0 miesten EM-karsinnoissa.

Les Bleus aloitti maali-iloittelunsa jo toisella minuutilla. Antoine Griezmann riisti hyvällä liukutaklauksella pallon, sai pelivälineen pian takaisin Kylian Mbappélta ja ampui tarkan sijoituksen sisään.

Kahdeksannella minuutilla Dayot Upamecano survoi pallon maaliin vapaapotkutilanteessa ja kymmenisen minuuttia myöhemmin peli oli jo käytännössä paketissa. Randal Kolo Muani päästi ovelasti Aurélien Tchouaménin syötön linjan taakse Mbappélle, joka latasi kuulan maalin.

86. minuutilla Ranskan Moussa Diaby heilutti verkkoa, mutta maali hylättiin paitsion vuoksi. Hetkeä myöhemmin kotijoukkue sai kuitenkin neljännen maalinsa. Hollanti menetti pallon omalla kenttäpuoliskollaan Mbappélle, joka jallitti oranssipaitojen puolustusta, kunnes sai oikean jalkansa vapaaksi ja tykitti sitten pallon alakulmaan.

Artikkeli jatkuu twiitin alla.

FIFA World Cup

@FIFAWorldCup
🇫🇷 @equipedefrance All-Time Men’s Top Goalscorers:

1: Olivier Giroud - 53
2: Thierry Henry - 51
3: Antoine Griezmann - 43
4: Michel Platini - 41
5: Kylian Mbappe - 38 (+1)
6: Karim Benzema - 37

A reminder @KMbappe is only 24 years old 🔥

Lisäajan viimeisellä minuutilla Hollannille vihellettiin rangaistuspotku, kun Wout Weghorstin pusku pysähtyi Upamecanon käteen. Vetovastuun otti Memphis Depay, mutta hänkään ei onnistunut kaunistelemaan lukemia Hollannin kannalta. Veto suuntautui aivan liian keskelle ja Ranskan maalivahti Mike Maignan pysäytti itse pilkun sekä sitä seuranneen kudin.

Ranska ampaisi tuloksella heti B-lohkon piikkipaikalle.

EM-karsintojen lohko B
#JoukkueOVTHMP
1Ranska FRA22005-06
2Kreikka GRE11003-03
3Hollanti NED21013-43
4Irlanti IRL10010-10
5Gibraltar GIB20020-60