Veikkausliigan avauskierroksella pelattavan Helsingin Jalkapalloklubin ja FC Hongan välisen Metroderbyn alkamisaika siirtyy 15 minuutilla lastenohjelma Pikku Kakkosen takia.

Metroderbyn oli määrä alkaa ensi viikon keskiviikkona kello 18.00, mutta uusi alkamisaika on kello 18.15. Veikkausliigan tiedotteen mukaan vastaava muutos koskee myös kahta myöhemmin pelattavaa ottelua.

Muut avauskierroksen ottelut alkavat ensi keskiviikkona kello 18.00.

Kaikki Veikkausliigan ja Kansallisen Liigan ottelun näkyvät suorina lähetyksinä maksullisesta Ruutu-palvelusta, mutta Yle näyttää tällä kaudella 6-7 peliä kummastakin pääsarjasta.

Artikkeli jatkuu twiitin alla.

Veikkausliiga

@Veikkausliiga
Tarkennus Veikkausliigakauden avauskierroksen ottelun HJK – FC Honka alkamisaikaan - Ylen 4 ensimmäistä suoraa lähetystä selvillä veikkausliiga.com/uutiset/2023/0… #Veikkausliiga

HJK:n ja Hongan Metroderby toimii kauden ensimmäisenä otteluna, joka nähdään sekä Ruudussa että ilmaiseksi Yle TV2:lla. Pelin alkamisaikaa päätettiin viivyttää vartilla, jotta Ylen lähetys ei siirtyisi suoraan Pikku Kakkosesta aloitusvihellykseen.

– Emme halua hypätä lähetyksessä suoraan avauspotkuun, vaan etenkin näin kauden avauskierroksella myös pureutua otteluun ja koko avauskierrokseen ennakolta. Ottelun alkamisajan siirtäminen vartilla antaa meille tähän nyt mahdollisuuden, Yle Urheilun vastaava tuottaja Hans Grönqvist sanoo tiedotteessa..

Ylen 5.4. ottelulähetyksessä seurataan HJK – Hongan ohella myös tapahtumia muilla viidellä ottelupaikkakunnalla.