Mestarien liigan puolivälierät potkaistaan käyntiin tiistaina.

Benfica ja Inter, sekä Manchester City ja Bayern München iskevät yhteen tiistai-iltana puolivälierien avausosissa. Keskiviikkona Real Madrid isännöi Chelseaa ja AC Milan Napolia.

Italialainen RAI haastatteli Real Madrid -luotsi Carlo Ancelottia.

Ancelotti voitti pelaajaurallaan AC Milanin kanssa kahdesti Mestarien liigan. Valmentajana hän johdatti AC Milanin niin ikään kahdesti Mestarien liigan voittoon. Ancelotti on lisäksi voittanut Mestarien liigan kahdesti Real Madridin päävalmentajana – edellisen kerran viime toukokuussa.

Ancelotti tiedostaa Real Madridin kykenevän voittamaan turnauksen myös tälläkin kaudella.

– Uskomme, että voimme voittaa sen. Tiedämme jokaisen ottelun olevan vaikea, kova ja arvaamaton este. Mestarien liiga on sellainen kilpailu. Kaikki kahdeksan joukkuetta haluavat edetä finaaliin.

Ancelottin entinen seura AC Milan on melkoisen haasteen edessä, kun vastaan asettuu suorastaan uskomatonta kautta pelaava Napoli. Napoli johtaa Serie A:ta 16 pisteen erolla Lazioon ja varmistanee mestaruutensa lähiviikkoina.

– Tuollaisissa otteluissa pelaajat tuntevat paineita. He ovat todella motivoituneita, eikä heitä tarvitse erikseen motivoida. Ainoat keskustelut liittyvät ottelustrategiaan. Valmentajat yrittävät antaa hyvin selkeitä ja helppoja ohjeita pelaajille. Se on myös samalla tapa ottaa pelaajilta paineita pois, sillä sellaisia on varmasti tällaisissa otteluissa.

AC Milanin tekninen johtaja Paolo Maldini paljasti Ancelottin soittaneen hänelle puolivälieräarvontojen jälkeen. Ancelotti oli toivonut AC Milanin ja Real Madridin kohtaavan Istanbulissa pelattavassa finaalissa. Ancelotti kertoi olevansa edelleen AC Milanin kannattaja.

– Se oli ennen kaikkea toive AC Milanin suuntaan. Olen AC Milanin kannattaja. Todellisuudessa AC Milanin ja Napolin välinen ottelu on hyvin tasainen, eikä voittajaa voi ennustaa. Olisiko hienoa kohdata AC Milan Istanbulin finaalissa? Real Madridille varmasti olisi ja uskoisin, että AC Milanille myös, mutta jokainen seura haluaa päästä siihen finaaliin.

Lähde: AS