Manchester City valmistelee tähtihyökkääjälleen Erling Haalandille uutta sopimustarjousta, kertoo Athletic.

Haaland, 22, on tehnyt hurjaa jälkeä debyyttikaudellaan Cityssä iskien 40 ottelussa yhteensä 47 maalia ja syöttäen kuusi.

Norjalaistähti siirtyi Cityyn viime kesänä Borussia Dortmundista 60 miljoonalla eurolla, joka oli hänen sovittu ulosostohintansa.

Athleticin mukaan myös Manchester Cityn ja Haalandin sopimukseen kirjattiin ulosostoklausuuli, mutta se ei ole enää voimassa.

Artikkeli jatkuu twiitin alla.

UEFA Champions League

@ChampionsLeague
Haaland on the hunt 🏹

#UCL

Haalandin sopimuksessa oli 150 miljoonan punnan (noin 170 miljoonaa euroa) ulosostohinta, joka olisi ollut voimassa ensi kauden jälkeen. Tuo ehto oli kuitenkin sidoksissa Cityn managerin Pep Guardiolan tulevaisuuteen. Haalandin klausuuli raukesi, kun Guardiola solmi viime marraskuussa jatkosopimuksen manchesterilaisten kanssa.

Tällä hetkellä ei ole kuitenkaan tietoa, sisältääkö Haalandin nykyinen sopimus muita vastaavanlaisia ehtoja, jotka voisivat tulla voimaan myöhempinä vuosina.

City haluaa palkita Haalandin hänen upeasta debyyttikaudestaan Englannissa ja norjalaishyökkääjä suhtautuu sopimusneuvotteluihin avoimesti.

Athleticin mukaan Haalandin unelmana on aina ollut päästä pelaamaan Real Madridiin, mutta hän on todella tyytyväinen tällä hetkellä Manchester Cityssä.

Hän kokee olevansa oikeassa seurassa kehityksensä kannalta ja Haaland arvostaa sitä, että City on pitänyt kiinni useista lupauksistaan, joita hänelle tehtiin viime vuoden siirtoneuvotteluissa. City on esimerkiksi pitänyt poikkeuksellisen hyvää huolta siitä, että Haaland pysyy fyysisesti hyvässä kunnossa.

Manchester City on Englannin Valioliigassa toisena, neljä pistettä perässä Arsenalia, joka on pelannut ottelun enemmän. Keskiviikkona City pelaa Bayern Münchenin vieraana Mestarien liigan puolivälierien toisessa osassa. Ensimmäisen se voitti kotikentällään 3-0.