Veikkausliigan sarjakärki HJK taipui sunnuntaina kauden ensimmäiseen pistemenetykseensä, kun se pelasi kotikentällään 1-1-tasapelin AC Oulua vastaan.

Kumpikin joukkue iski maalinsa toisella jaksolla rangaistuspotkuista, jotka ovat poikineet runsaasti keskustelua pelin jälkeen.

Etenkin HJK:lle 49. minuutilla tuomittu pilkku on herättänyt sosiaalisessa mediassa paljon närää. Tilanteessa Tuomas Ollilan keskitys pysähtyi Riku Selanderin käteen, mutta monet ovat olleet sitä mieltä, että Selanderin käsi oli kiinni hänen rinnassaan, eikä hän tehnyt itsestään isompaa.

Artikkeli jatkuu twiitin alla.

Antti Hiihde

@jumalakasi
Miten tämä voi olla rankkari? #veikkausliiga #HJK

Erotuomari Petri Viljanen oli kuitenkin järkähtämätön tuomiossaan, ja Bojan Radulović vei pilkusta kotijoukkueen johtoon.

Toisessa päädyssä vihellettiin rangaistuspotku 77. minuutilla, kun Otso Liimatta puski kahden pelaajan välistä kohti maalia ja kaatui puolustajien keskellä. Vetovastuun otti Ashley Coffey, joka laittoi pilkusta loppulukemat taululle.

HJK:lla on neljän ottelun jälkeen kymmenen pistettä kasassa ja AC Oululla on kolmen pelin jälkeen viisi pistettä.

Erotuomari Viljanen kommentoi kuohuttaneita pilkkutuomioita median pyynnöstä ottelun jälkeen.

– Ensimmäisessä näin käsivirheen ja toisessa näin rikkeen Oulun pelaajaa vastaan, sanoi Viljanen Helsingin Sanomien mukaan.

– Mielestäni pelaaja (Selander) teki itsestään isomman siinä tilanteessa. Se oli tuomioni.

– Olisi hienoa, kun meillä olisi VAR-järjestelmä (videotuomarit). Jos menisi väärin, tuomio korjattaisiin oikeaksi tai toisinpäin.

– Nyt on aina mahdollista, että jokin tuomio menee väärin. Sekin pitää hyväksyä.

Sosiaalisessa mediassakin kaipailtiin VAR-järjestelmän perään. HJK:lle vihellettyä pilkkua pidettiin lähes yksimielisesti vääränä tuomiona.

J.Käkönen

@jkakonen
No ei saatana, jos nämä vihelletään käsivirheiksi #Veikkausliiga

Miska Siikaluoma

@MiskaSiikaluoma
Jahas, taas mennään erilaisella käsivirhe säännölllä. Mutta jos käsi on kropassa kiinni niin ei siinä hirveästi pysty tiiviimmäksi saada.. Klubille liian halvalla pilkku. #HJK #ACOulu #Veikkausliiga

Arttu Ylinen

@ArttuY
No nyt oli aivan käsittämätön pilkku Klubille. Ei yllätä #veikkausliiga

Teemu Leppänen

@leppanen_teemu
Äkkiä se VAR Suomeen. Ei ollut ikinä käsivirhe tämä. #Veikkausliiga

Julius Karlsson

@Palloholisti
En kyllä ymmärrä miksi tuomarit haluaa viheltää nähdyn kaltaisia pilkkuja?

Sen lisäksi, että tällä kertaa se ei oikeasti edes ollut käsivirhe niin missään nimessa pelaaja ei ainakaan saanut siitä mitään etua. #HJK #ACO #veikkausliiga

Jaakko Tiira

@jaakkotiira
Mykistyttävän surkea pilkkuvihellys Viljaselta. Ei tarvisi ylivertainen Klubi tuollaisia lahjoja tuomarilta. #Veikkausliiga