Borussia Dortmund sai pettyä pahemman kerran perjantaina jäätyään 1-1 -tasapeliin putoamista vastaan taistelevan Bochumin kanssa Bundesliigassa. 

Dortmund johtaa Bundesliigaa kahden pisteen erolla yhden ottelun vähemmän pelanneeseen Bayern Müncheniin, joka kohtaa sarjajumbo Hertha Berlinin sunnuntaina.

Dortmundin ja Bochumin välisen ottelussa nähtiin hyvin puhuttanut tilanne. Dortmundin Karim Adeyemi kaadettiin boksissa 65. minuutilla. Tilanteesta ei tuomittu pilkkua, vaikka hidastusten perusteella kyseessä oli selvä rangaistuspotku.

Ottelun tuomari Sascha Stegemann kertoi Bildin haastattelussa tehneensä virheen. Stegemannia ei kuitenkaan kutsuttu VAR-näytölle katsomaan tilannetta.

– Katsottuani tilanteen jälkikäteen voin sanoa, että Adeyemiä rikottiin. En nähnyt tilannetta samalla tavalla kentällä. VAR-tuomarit tietenkin näkivät sen ja he ajattelivat, että kyseessä ei ollut suuri virhe osaltani. Nyt jälkikäteen sanottuna voin sanoa, että olisin ollut onnellinen, jos olisin voinut nähdä tilanteen VAR-näytöltä.

Dortmundin urheilutoimenjohtaja Sebastian Kehl menetti malttinsa ottelun jälkeen.

– Tänään tuomari ratkaisi ottelun lopputuloksen. Sarjaa on viisi kierrosta jäljellä ja puhumme Saksan pääsarjamestaruudesta, eikä edes tässä tilanteessa tuollaista tilannetta katsota VAR-näytöltä. Mielestäni tämä on pelkuruutta ja puhumme valtavasta virheestä.