Napoli voitti Juventuksen sunnuntai-iltana Serie A:n huippuottelussa Giacomo Raspadorin lisäajan maalilla 1-0.

Voiton myötä Napoli kasvatti eroaan toisena olevaan Lazioon jo 17 pisteen mittaiseksi.

Se tietää sitä, että Serie A:n mestaruus on katkolla viikonloppuna. Jos Napoli voittaa lauantaina kotikentällään Salernitanan, on siinä tapauksessa Lazion voitettava Internazionale sunnuntaina. Muuten Napolissa juhlitaan sunnuntaina ensimmäistä Serie A:n mestaruutta sitten kevään 1990.

Napoli on pelannut suorastaan loistavan sarjakauden. 31 ottelusta tuloksena on 25 voittoa, kolme tasapeliä ja kolme tappiota. Se on johtanut Serie A:ta käytännössä koko kauden.

Napolin kone on viime aikoina yskähdellut, sillä huhtikuun aikana se on hävinnyt kahdesti AC Milanille (toinen tappio Mestarien liigassa) ja pelannut maalittoman tasapelin Hellas Veronan kanssa. Napolin sarjajohto on ollut kuitenkin niin valtava, ettei pistemenetyksillä ole ollut sen suurempaa merkitystä.

Napoli putosi Mestarien liigasta viime viikolla hävittyään puolivälierissä AC Milanille yhteismaalein 1-2.