Napoli on Serie A:n mestari.

Napolin mestaruus varmistui torstai-iltana, kun se pelasi 1-1 -tasapelin Udinesen kanssa. Tasapelipiste riitti Napolille mestaruuden varmistamiseen.

Kyseessä on Napolille ensimmäinen Serie A:n mestaruus sitten kevään 1990.

Luciano Spallettin miehistö on pelannut suorastaan hurjan kauden Italiassa. Napoli varmisti mestaruutensa jopa viisi kierrosta ennen kauden päättymistä. Napoli on johtanut sarjaa koko kauden ajan. Piste-ero sarjataulukon kakkoseen on ollut kauden aikana suurimmillaan miltei 20 pistettä.

Victor Osimhen vastasi Napolin torstaisesta maalista. Osimhen on pelannut koko joukkueen tapaan loistavan kauden. 24-vuotias nigerialaiskärki johtaa Serie A:n maalipörssiä. Osimhen on viimeistellyt 22 maalia Serie A:ssa ja voittaa hyvin todennäköisesti maalikuninkuuden.

Vaikka itse ottelu pelattiin Udinessa 800 kilometrin päässä Napolista, oli peräti 15 000 Napolin kannattajaa matkustanut paikan päälle seuraamaan kamppailua. Lisäksi yli 60 000 ihmistä seurasi screeneiltä ottelua Napolin kotistadionilla Stadio Diego Armando Maradonalla.

Napolin kannattajat juhlivat mestaruutta Stadio Diego Armando Maradonalla torstai-iltana. Kuva: Getty

LUE LISÄÄ SERIE A:STA