Xabi Alonso saapui Bayer Leverkusenin päävalmentajaksi lokakuun alussa.

Leverkusenin alkukausi meni täysin penkin alle ja seura oli putoamistaistossa, kun Alonso siirtyi joukkueen peräsimeen. Alonson alaisuudessa Leverkusenin tuloskunto on muuttunut täysin päinvastaiseksi.

Leverkusen on noussut Bundesliigassa kuudenneksi ja on mukana Eurooppa-liigan välierissä, joissa se kohtaa AS Roman. Otteluparin avausosa pelataan torstai-iltana Roomassa.

Alonso on ehtinyt vakuuttaa monet. Muun muassa englantilais- ja espanjalaismedian mukaan ainakin Tottenhamin kerrotaan olevan hyvinkin kiinnostunut Alonson palveluksista. Espanjassa on kerrottu Real Madridin tarkkailevan entistä pelaajaansa mahdollista päävalmentajan pestiä varten.

Leverkusenin urheilutoimenjohtaja Simon Rolfes otti kantaa Alonson tulevaisuuteen keskiviikkona Roomassa.

– Hänellä on sopimus kanssamme. Siksi olemme rauhallisia. Huhuja on aina. Olemme hyvin rauhallisia sen suhteen. Tällä hetkellä emme ole keskittyneitä jatkosopimuksen tekoon. Emme me tai hänkään. Mietimme parhaillaan, miten voimme kehittää joukkuetta ensi kautta varten.

– Aluksi haluamme pelata tämän kauden loppuun ja yrittää saavuttaa kaiken mahdollisen. Sitten edessä on pitkä kesätauko, jolloin tällaisia kysymyksiä voidaan esittää, Rolfes totesi salamyhkäisesti.

LUE MYÖS: Lukas Hradecky haastaa Paulo Dybalan ja AS Roman UEL-välierissä: ”Alkuvuodesta en olisi uskonut…”

José Mourinho: Tässä Bayer Leverkusen on koko Euroopan paras: ”Todella vaarallisia siinä”