AS Roma ja Bayer Leverkusen iskevät torstai-iltana yhteen Eurooppa-liigan välierien avausosassa. Ottelu pelataan Roomassa loppuunmyydyllä Stadio Olimpicolla.

AS Roman päävalmentaja José Mourinho kohtaa vanhan tuttunsa. Bayer Leverkusenin päävalmentaja Xabi Alonso pelasi Mourinhon alaisuudessa Real Madridissa vuodet 2010-13. Kyseessä on ensimmäinen kerta, kun kaksikko kohtaa toisensa valmentajina.

Mourinho kohtaa innoissaan ystävänsä.

– Minulla on ollut aina loistavat välit Xabin kanssa niin hänen pelaaja- kuin valmentajaurallaan. Olen onnellinen voidessani viettää hänen kanssaan aikaa ennen ja jälkeen ottelun. Jos en ole väärässä, niin Xabia ovat valmentaneet Rafa Benítez, Carlo Ancelotti, Pep Guardiola, minä ja moni muu.

Mourinho nostaa esiin etenkin Leverkusenin kyvyn luoda vaarallisia vastahyökkäyksiä. Mourinho pitää Leverkusenia siinä jopa Euroopan parhaana.

– Voin sanoa sen, että Bayer Leverkusen on paras vastahyökkäysjoukkue, jonka olen nähnyt tällä kaudella Euroopassa. Jos Xabi tykkää erilaisesta jalkapallosta, niin se on eri asia, mutta hän osoittaa mielestäni tärkeän ominaisuuden, eli pelata pragmaattisesti pelaajilleen sopivalla pelitavalla. Heillä on 5-6 pelaajaa, jotka voisivat haastaa Marcell Jacobsin (italialainen sadan metrin juoksun olympiavoittaja) sadalla metrillä. Xabin Leverkusen kykenee puolustamaan ja hyökkäämään.

– On helppo sanoa, että Leverkusen on yksi Euroopan parhaista vastahyökkäysjoukkueista. Joukkue on tehty vastaiskuja varten. He ovat todella vaarallisia siinä. He puolustavat ja odottavat vastustajan menettävän pallon ja sen jälkeen Leverkusenia on vaikea pysäyttää, koska heillä on nopeita pelaajia. Puhumme tämän hetken huippujoukkueesta.

Ottelu käynnistyy klo 22.00.

LUE MYÖS: Lukas Hradecky haastaa Paulo Dybalan ja AS Roman UEL-välierissä: ”Alkuvuodesta en olisi uskonut…”