Veikkausliigassa pelattiin perjantaina täysi kierros.

Illan suurin mielenkiinto kohdistui KuPSin ja HJK:n väliseen huippuotteluun Kuopiossa. Kyseessä oli KuPSin satavuotisjuhlaottelu.

Kamppailu päättyi lopulta KuPSin 2-1 -voittoon. HJK:lle kyseessä oli sarjakauden avaustappio.

Joona Veteli vei KuPSin johtoon 18. minuutilla. Vetelin boksin sisältä lähtenyt laukaus yllätti HJK-vahti Jesse Östin. 1-0. KuPS iski hetkeä myöhemmin toisenkin kerran, mutta osuma hylättiin paitsiona. Hienon alkukauden pelannut Topi Keskinen toi HJK:n tasoihin juuri ennen taukoa kulmapotkun jälkitilanteesta.

KuPS oli toisella jaksolla selvästi HJK:n niskan päällä. Jani Honkavaaran miehistö hallitsi pelitapahtumia ja pakotti pelin HJK:n kenttäpuoliskolle. Se tuotti lopulta tulosta, kun Saku Savolainen puski pallon upeasti ohi Östin. Savolaisen osuma jäi ottelun voittomaaliksi.

Honkavaara saapui KuPSin päävalmentajaksi muutama viikko sitten. Sen jälkeen KuPS on voittanut kaikki kolme otteluaan ja noussut kuin varkain vain kolmen pisteen päähän HJK:sta.

Artikkeli jatkuu twiittiupotuksen jälkeen.

Kuopion Palloseura

@KuPS1923
MAAALIIIIIIIII!!

SAKU SAVOLAINEN PUSKEE KUPSIN JOHTOON!
2-1

#BANZAI #KuPS

Hienosti kauden aloittanut SJK onnistui kuin onnistuikin nappaamaan täyden pistepotin isännöityään FC Interiä Seinäjoella. SJK voitti ottelun Diego Rojasin lisäaikamaalin myötä 2-1. SJK nousi kahden pisteen päähän yhden ottelun enemmän pelanneesta sarjakärki HJK:sta.

Alkukaudella varsin merkittävistä maalinteko-ongelmista kärsinyt Honka sai ketsuppipullon auki. Honka voitti Tapiolassa FC Lahden tyylipuhtaasti 3-0. Honka oli tehnyt ennen perjantaita viidessä pelaamassaan sarjaottelussa yhteensä vain kaksi maalia.

Jos Honka on kärsinyt maalinteko-ongelmista, voi samaa sanoa toden totta myös VPS:sta. VPS ei ollut nimittäin tehnyt maaliakaan alkukaudella. VPS sai kaivatun avausvoiton kaadettuaan IFK Mariehamnin 2-1.

PERJANTAINEN VEIKKAUSLIIGAKIERROS
PvmOtteluTulos
27.05.2023IFK MariehamnMARHJK0-0
26.05.2023SJKKuPS1-0
26.05.2023FC InterINTHakaHAK3-0
26.05.2023VPSIlves0-2
26.05.2023FC LahtiFCLAC OuluOUL1-2
26.05.2023FC HonkaHONKTP0-1