Ranskalaista Paris Saint-Germainia vielä tällä haavaa edustava Lionel Messi on noussut Dani Alvesin rinnalle jalkapallon menestyneimmäksi urheilijaksi. Messi, 35, teki maalin lauantain 1–1-tasapelissä Strasbourgia vastaan ja auttoi näin ollen PSG:tä varmistamaan Ranskan liigan mestaruuden. Mestaruus on Messin uran 43:s pokaali.

Messin voittamista palkinnoista 35 tuli Barcelonassa, jota hän edusti yhtäjaksoisesti vuodesta 2004 vuoteen 2021. Argentiinan maajoukkueissa hän on voittanut viisi titteliä. Tähän määrään sisältyy sekä Etelä-Amerikan- että maailmanmestaruus. Messi on ollut mukana voittamassa myös 11:tä pääsarjamestaruutta.

Ennen Alvesia ennätystä piti hallussaan Maxwell, joka päätti uransa 2017. Kahdestatoista eniten palkintomaljoja voittaneesta miespelaajasta ainoastaan Vítor Baía ja Kenny Dalglish ovat lopettaneet ennen vuotta 2014.

Se, että ennätys siirtyy nyt pelaajalta toiselle, selittyy osaltaan kilpailujen määrän kasvulla. Messin voittama Finalissima järjestettiin ensimmäisen kerran viime vuonna, Ranskan supercup 1995 ja Espanjan supercup 1982. Vielä merkittävämpi tekijä on tasoerojen repeäminen. Oikeastaan kaikissa Euroopan huippusarjoissa on 2010-luvulla ollut vain yksi, kaksi tai korkeintaan kolme todellista mestariehdokasta.

Messin saavutusta voi hyvällä syyllä pitää lajin halutuimpana ennätyksenä, koska käytännössä jokaista ammattilaista motivoi joukkuepalkintojen saavuttaminen.

LUE MYÖS