Italian Serie A:n mestaruuden ratkaisu jäi sunnuntaina yhdestä maalista kiinni.

Saapasmaassa on pidetty jo pitkään käytännössä varmana, että mestaruus menee 33 vuoden tauon jälkeen Napolille.

Partenopei johtaa sarjaa kirjoitushetkellä 18 pisteen erolla Lazioon, kun kuusi kierrosta on pelaamatta. Napoli on ollut yhtäjaksoisesti sarjakärjessä kuudennelta kierrokselta lähtien.

Napolissa juhlittiin villisti jo sunnuntaina päivällä, kun Lazio hävisi Interin vieraana 1-3. Tulos tarkoitti sitä, että Napoli varmistaa mestaruutensa, jos se voittaa myöhemmin samana päivänä derbyvastustajansa Salernitanan kotikentällään.

Artikkeli jatkuu twiitin alla.

B/R Football

@brfootball
Napoli fans at the Stadio Diego Armando Maradona hearing of Inter's win 🔊

(via @SerieA_EN)

Stadio Diego Armando Maradonalla tuuletettiin raivoisasti, kun Mathías Olivera vei Napolin johtoon tunnin kohdalla. Salernitana pilasi kuitenkin Napolin mestaruusjuhlat, kun Boulaye Dia tasoitti 84. minuutilla loppulukemiksi 1-1.

Napoli varmistaa mestaruutensa ensi torstaina, jos se voittaa seuraavassa pelissään Udinesen, mutta tuon ottelun se pelaa vieraskentällä.

Päävalmentaja Luciano Spalletti ei ollut huolissaan siitä, että mestaruutta ei tullutkaan vielä vappuaattona.

– On selvää, että jätkät ovat todella pettyneitä, etteivät he voineet antaa tätä iloa upealle yleisölle, mutta olemme jo jonkin aikaa aistineet, että nämä ovat psykologisesti vaikeimpia pisteitä, kommentoi Spalletti DAZN:n haastattelussa.

– Halusimme antaa ylimääräisen maalin kannattajillemme. Minä uskon, että tämä vain pitkittää nautintoa, koska minusta on mukava olla tässä asemassa taulukon kärjessä. Se vain siirtää juhlia hieman pidemmälle, koska olen vakuuttunut siitä, että saamme tarvitsemamme pisteet.

Sarjataulukko