Marcelo Brozović siirtyy kesän aikana Inter Milanista Saudi-Arabian liigan Al-Nassriin, kertoo lehtimies, siirtomarkkinoiden spesialisti Fabrizio Romano. Saudiseura käy samaan aikaan neuvotteluja RC Lensin kanssa Seko Fofanan kaupasta. Ne sujuvat ongelmitta, ja vähemmän luotettavan asiantuntijan James Bengen mukaan siirrosta olisi jo päästy sopimukseen.

Al-Nassr on saanut molempiin siirtoihin suostumukset pelaajilta, Brozovićilta ja Fofanalta. Seurat eivät periaatteessa saisi keskustella sopimusten alaisten pelaajien kanssa, mutta se sääntö on ollut olemassa kuolleena kirjaimena.

Al-Nassr yrittää hankkia pelaajamarkkinoilta uusia pelaajia paikkaamaan Luiz Gustavoa, jonka sopimus umpeutuu tänään perjantaina. Gustavon huippuvuodet ajoittuvat 2010-luvun alkupuolelle.

Sekä Brozović että Fofana ovat huomattavasti parempia pelaajia Gustavoon verrattuna. Kuten todettua, Brozović, 30, on ”todellinen laatupelaaja” ja enemmän kestävyystyyppiä, minkä ansiosta hän voi pelata vielä monta vuotta. Hänen perässään oli Al-Nassrin lisäksi Espanjan jättiseura Barcelona, minkä se myönsikin julkisesti.

Fofana, 28, taas on uransa huipulla. Kauden alussa hänen jatkosopimustilaisuuttaan seurasi paikan päällä yli 37 000 Lensin kannattajaa, ja hän tuli kauden päätyttyä valituksi toista vuotta peräkkäin Ranskan liigan tähdistöön. Corriere dello Sportin mukaan Fofanasta oli kiinnostunut myös AC Milan.

Al-Nassrissa pelaa ennestään brasilialaispelaaja Talisca, jota peluutettaneen hyökkäyksen, eli todennäköisesti ainakin Cristiano Ronaldon ja Hakim Ziyechin, takana. Talisca on pysynyt Saudi-Arabiassa, vaikka lähes maali per peli -tahti todistaa, että kyvyt riittäisivät Euroopan kärkisarjoihin.

Ensi kaudesta on muutenkin muodostumassa saudien esilletulojuhla globaalin median katseiden alla. Saudit ovat halunneet tehdä vaikutuksen etenkin ulkomaisiin faneihin kaappaamalla useita maailmanluokan pelaajia.

Lue myös: