Erling Haalandin uskomaton debyyttikausi Manchester Cityssä huipentui Mestarien liigan voittoon lauantai-iltana. City kukisti finaalissa Internazionalen 1-0-lukemin Istanbulin illassa.

Cityn historian ensimmäinen Mestarien liigan voitto täydensi triplamestaruuden Valioliigan ja FA Cupin tittelien jatkoksi. Haaland rikkoi Valioliigan yhden kauden maaliennätyksen 36 liigaosumallaan ja takoi kaikki kilpailut mukaan luettuna 52 maalia.

Norjalaistähti oli myös Mestarien liigan maalikuningas 12 osumallaan.

– En olisi voinut kuvitella tätä edes villeimmissä unelmissani, Haaland hehkutti BT Sportille.

– Tämä osoittaa sen, että kaikki on mahdollista pienen kylän pojalle Norjasta. Se antaa toivoa nuorille ihmisille kotikaupungissani. Tämä on uskomatonta.

– Kun tilanne hieman rauhoittuu ja tämä tunne pokaalin voitosta hälvenee, haluan tehdä sen uudelleen. Tunnen itseni ja näin tulen ajattelemaan siitä. Meidän täytyy puolustaa tällä kaudella saavuttamiamme asioita. Kaikki tulee unohtumaan kuukauden päästä ja meidän pitää tehdä tämä uudestaan.

Haaland antoi kunniaa myös Cityn kultasormelle Pep Guardiolalle. Hyökkääjä uskoo espanjalaisen olevan maailman paras valmentaja tällä hetkellä.

– Meillä on hieno suhde ja odotan kehittyväni ensi kaudella vielä enemmän. Valmennus päivittäin maailman parhaan valmentajan alaisuudessa tuntuu hyvältä, Haaland kehui.

LUE MYÖS!