Saksan liigan kestomenestyjä Bayern München vahvistuu keskuspuolustaja Kim Min-jaella, kertoo siirtomarkkinoiden erikoistoimittaja Fabrizio Romano torstaina. Bayern on sopinut suullisesti, että Min-jae aloittaa ensi kautensa joukkueessa ja jatkaa siellä vuoteen 2028 saakka. Min-jae on vielä viikon ajan Etelä-Korean armeijan palveluksessa.

Bayern ostaa ulos Min-jaen ja hänen nykyisen seuransa Napolin välisen sopimuksen. Italialaismedian mukaan Min-jaen ulosostoklausuuli on voimassa heinäkuun puoleenväliin. Sen suuruus on noin 50 miljoonaa euroa, mutta joillekin huippurikkaille, kuten Manchester Unitedille ja Paris Saint-Germainille, hintalappu on 60 miljoonaa euroa.

Min-jaen nousu on ollut räjähdysmäinen. Viime vuonna tähän aikaan hänen markkina-arvonsa koputteli hädin tuskin 20 miljoonaa euroa. Transfermarktin mukaan hän on noussut maailman arvokkaimpien topparien listalla hurjat 120 sijaa edellisvuoteen verrattuna. Nyt hän on sijalla kahdeksan.

Fabrizio Romano

@FabrizioRomano
EXCL: Bayern have reached total verbal agreement with Kim Min-jae on personal terms, five year deal ready — here we go! 🚨🔴🇰🇷 #FCBayern

Kim has accepted the contract proposal as club sources confirm. Contract valid until 2028.

Next step up to Bayern: pay the release clause.