Karim Benzema siirtyi tällä viikolla Al-Ittihadiin.

Saudiarabialaisseura esitteli Benzeman kannattajilleen torstaina. Yli 62 000 katsojaa vetävä Al-Ittihadin kotistadion King Abdullah Sports City oli täynnä, kun tuore Saudi-Arabian pääsarjamestari esitteli Benzeman uutena pelaajanaan.

35-vuotias Benzema allekirjoitti kolmivuotisen sopimuksen Al-Ittihadin kanssa ja tienaa tiettävästi 200 miljoonaa euroa kaudessa.

– Olen kuullut paljon asioita saudiarabialaisesta jalkapallosta. Sarja on hyvä ja lisäksi täällä pelaa paljon hyviä pelaajia. Taso nousee joka vuosi. Näimme jo MM-kisoissa, miten hyvin Saudi-Arabia pelasi varsinkin Argentiinaa vastaan. Tietenkin heillä on todella hyviä pelaajia, Benzema viittasi saudiarabialaiseen jalkapalloon.

– Al-Ittihad on yksi Saudi-Arabian parhaista seuroista. Kyseessä on seura, joka herättää kannattajissaan intohimoa ja on voittanut paljon pokaaleja.

Benzema kertoi halunneensa aina asua muslimimaassa.

– Olen muslimi ja Saudi-Arabia on muslimimaa. Olen aina halunnut asia muslimimaassa. Olen ollut aiemminkin Saudi-Arabiassa. On tärkeää, että kyseessä on rakastettu ja kaunis muslimimaa. Kaikki perheenjäseneni olivat hyvin onnellisia, kun puhuimme siirrosta Saudi-Arabiaan.

Benzeman monivuotinen joukkuetoveri Cristiano Ronaldo pelaa niin ikään Saudi-Arabiassa. Ronaldo siirtyi vuodenvaihteessa Al-Nassrin riveihin. Al-Nassr hävisi mestaruustaistelun Al-Ittihadille.

– On tärkeää, että Ronaldo on myös Saudi-Arabiassa, koska puhumme todella tärkeästä pelaajasta. Hän tuo paljon tämän maan jalkapallolle ja nostaa tasoa entisestään. On tärkeää osoittaa, että saudiarabialaisella jalkapallolla voi olla globaali vaikutus.

Lähde: MARCA