Real Madridin seuralegenda, hallitseva Kultaisen pallon voittaja Karim Benzema ei jatka Espanjassa kuluvan kauden jälkeen. Seura tiedotti asiasta sunnuntaina iltapäivällä. Benzeman lähtöä osattiin ennustaa, mutta silti ratkaisua odotettiin sekavissa tunnelmissa.

Siirtomarkkinoihin perehtynyt Fabrizio Romano tietää kertoa, että Benzema siirtyy pian ilmaiseksi Al-Ittihadiin. Sopimuksen yksityiskohdat hiotaan kuntoon ensi viikon alussa. Al-Ittihad saavutti tällä kaudella Saudi-Arabian liigan mestaruuden ja osallistuu joulukuussa järjestettäviin seurajoukkueiden MM-kisoihin.

Benzemaa voidaan perustellusti pitää yhtenä kaikkien aikojen hyökkääjistä. Hän on ollut lähtemätön esikuva monille nuorille ja kuuluu aikansa näkyvimpiin pelaajiin. Hän on 353 maalillaan Real Madridin seurahistorian toiseksi paras maalintekijä.

Kun Real voitti neljä kertaa Mestarien liigan vuosien 2014 ja 2018 välillä, Benzeman kenties merkittävin tehtävä oli tukea Cristiano Ronaldon ja keskikentän välistä yhteistyötä. Viime vuoden voitossa hän olikin jo joukkueensa tärkein syömähammas. Hänen kykynsä niin viimeistellä kuin syötellä on hänen sukupolvessaan harvinainen, ja peliälyllään hän on 2010-luvulla yleistyneen hyökkääjätyypin prototyyppi.

LUE MYÖS: