Tanskalainen Viktor Fischer on kaikessa hiljaisuudessa lopettanut pelaajauransa. Fischerin seura, Antwerp, vahvisti uutisen torstaina. Antwerpin lisäksi hän edusti urallaan muun muassa hollantilaista Ajaxia ja kotimaansa suurseuraa FC Kööpenhaminaa.

Fischerin ura oli katkeransuloinen. Vaikka hän esimerkiksi esiintyi vuoden 2018 MM-kisoissa, päällimmäiseksi tunteeksi jää pettymys. Kun hän pelasi nuorempana Ajaxissa, pidettiin häntä yhtenä maailman lupaavimmista lahjakkuuksista. Pian kuitenkin selvisi, ettei Fischerin kehoa ollut suunniteltu jalkapalloon.

Pelaajakehityksen kannalta kriittisessä vaiheessa eli 19–20-vuotiaana Fischer reväytti nivusensa. Vamma piti hänet sivussa kentiltä 389 päivää. Kierre jatkui samanlaisena näihin päiviin saakka.

Fischerin kohtaloksi jää tulla muistetuksi videopeleistä. Hän oli ja voi olla edelleen himoittu ihmelapsi viime vuosikymmenen alun Football Managerissa ja FIFAssa. Kun on valinnut Football Manager 2014:ssa joukkueen, kannattaa ensimmäisenä yrittää hankkia Fischer hänen potentiaalinsa takia. Sama pätee FIFA 14:ään. Pelissä on ”Career Mode”, jossa pelaaja saa ostaa Fischerin, jos fiktiiviset varat riittävät häneen. Fischerin hankinnalla pelaaja varmistaa, että tulevaisuutta silmällä pitäen pullat ovat hyvin uunissa.