Sosiaalisessa mediassa on niin runsaasti mainontaa ja markkinointia, että visuaalisesti ja sisällöllisesti banaali mainos tuskin onnistuu vangitsemaan kohderyhmänsä huomiota. Televiestintäyhtiö Orange näytti mallia, mikä tekee mainosfilmistä viraalin.

Orangen mainoskampanjaan oli kehitetty uusi keino, jolla asiakkaiden huomio kiinnitetään mainokseen. Viraalifilmi alkaa tavanomaisesti, kun siinä esitellään Kylian Mbappélta, Antoine Griezmannilta ja muilta Ranskan maajoukkuetähdiltä vaikuttavien pelaajien näyttäviä pelisuorituksia.

Lue myös: Hollannin naiset näyttivät epäilijöille – voitto poikien joukkueesta

Filmin käänne tapahtuu, kun kohokohdat korvaa kuvista erotettu teksti:

– Vain Les Bleus (maajoukkueen kutsumanimi Ranskassa) voi antaa meille tällaisia tuntemuksia. Mutta et nähnytkään heitä.

Filmi ikään kuin kelataan taaksepäin, ja katsojalle näytetään visuaaliset tehosteet, joilla Ranskan naisten maajoukkueen pelaajat, kuten Sakina Karchaoui ja Selma Bacha, on saatu näyttämään miehiltä.

– Huijasi minut täydellisesti. Loistava mainos, kirjoitti eräs fani yhteisöpalvelu Redditissä Reutersin mukaan.

Reuters siteeraa myös Twitterin käyttäjää, joka kommentoi, että ”mainos räjäytti tajuntamme”.

Voidaan olettaa, että mainos on tarkoitettu puheenvuoroksi siihen miesten ja naisten väliseen vertailuun, joka jarruttaa naisjalkapallon kehitystä. Kielteissävytteistä ja arvostelevaa keskustelua ylläpitävät netissä he, joissa sukupuoliajattelu on syvälle juurtuneena. Kriitikoiden mielestä naiset eivät hallitse lajitekniikkaa yhtä hyvin kuin miehet, ja naisten ammattilaisjalkapallon viihdyttävyysarvo kärsii kriitikoiden mukaan sukupuolten välisistä fyysisistä ja psyykkisistä eroista.

Ranskan maajoukkue aloittaa MM-kisaurakkansa 23. heinäkuuta, kun se kohtaa Jamaikan.

Daniel Storey

@danielstorey85
No spoilers, but this is the cleverest football advert I've ever seen.